Pogledajte što je kontroverzni redatelj Emir Kusturica bez dlake na jeziku rekao o Angelini Jolie zbog izjave u kojoj traži ukidanje Republike Srpske.

Kusturica je poznat po svom filmskom-glazbenom festivalu Kustendorfu, te ističe kako nema sponzora i reklama, a najvažnije je zajedništvo i gledanje filmova.

'Najveća tvornica laži trenutno je Hollywood. Zapravo proizvode filmove po jednom receptu. Uspješni filmovi podrazumijevaju određeni sustav kvaliteta, a kad već postoje zvijezde koje zamjenjuju svece, pošto rade glupe filmove onda ti glupi filmovi često budu propagandno oružje. Jedan od tih filmova je režirala inteligentna, ali moram priznati i vrlo naivna Angelina Jolie', kaže kontroverzni redatelj.

Osim s filmovima, Kusta ulaže u skijališta tako da planira izgraditi još jedan hotel. Osvrnuo se i na Europsku uniju za koju smatra da ne treba žuriti kako bi bili njihovi članovi. 'Ne mislim da je članstvo u Europskoj uniji nešto za čime treba slijepo žuriti, najviše iz razloga što smatram da je to vojni koncept', dodaje.

Lažna izjava Angeline o ukidanju Republike Srpske uzbunila je javnost, no Kusta kaže kako bi prije svega trebalo provjeriti znaju li Amerikanci uopće geografiju ovog prostora.

Što je Emir Kusturica još otkrio Ivani Nanut pogledajte u prilogu Red Carpeta.