Vodimo vas u najpoznatiji i najluksuzniji pustinjski resort Al maha koji se nalazi 70-tak kilometara od Dubaija, a u koji svjetska elita dolazi po svoje nezaboravno iskustvo.

Bogati dolaze u pustinju kako bi naučili o kulturi beduina, iskusili sokolarstvo, jahanje konja ili deve. Rusi, Njemci i Švicarci su najčešći gosti koji uživaju u rijetkim vrstama drveća i biljkaka zasađenih samo na tom području što je potpuna suprotnost glomaznom i naglašenom luksuzu Dubaija. Mnoge zvijezde dolaze ovdje na psihičku detoksikaciju. Uz njih, razna modna događanja i filmovi snimali su se u Al mahi, a jedan od njih je 'Sirijana' s Georgom Clooneyem.

Ovo je luksuz samo za odabrane. Cijena predsjedničkog apartmana je preko 10 i pol tisuća eura na noć. Na korištenju su tri ogromne sobe, ogroman bazen, smještaj za poslugu i poseban smještaj za batlera.

CNN i BBC radili su dokumentarce o ovom resortu posebno zbog činjenice da metar od vas šeću arapski oriksi i antilope koje su sedamdesetih gotovo izumrle. U Al mahu su ih 99-e doveli stotinjak, a sada ih ima oko 500. Ista je priča i s arapskim gazelama.
U većini arapskih zemalja zakoni su jako strogi. Tako u Dubaiju muškarac i žena ne mogu biti u istoj prostoriji. No resort je orijentiran turistima, tako da muškarci i žene mogu skupa u saunu i na tretmane, jedino se ne smiju skupa presvlačiti.

Nakon što cijeli dan provedete u Al mahi, nakon jahanja na devama i druženja sa sokolovima i antilopama, možemo zaključiti da se uopće nije teško priviknuti na odmor od 100 000 eura. Tko je tu čuo za stres?!