Ove godine navršava se 50. godišnjica filmova o Jamesu Bondu.

U to ime Englezi su postavili najveću izložbu Bondovih vozila na svijetu. Poznato je da su se za Bondove filmove angažirali ponajbolji izumitelji i inženjeri.

'U jednom filmu su trebali 17 automobila istog modela BMW-a kako bi postigli ono što su željeli. Imamo najočuvanije primjerke koji su korišteni u filmovima', izjavila je za Red Carpet Margaret Rowles iz odnosa s javnošću Muzeja motornih vozila.

A ukoliko ste se pitali postoje li zaista automobili iz Bondovih filmova sa svim onim prikazanim funkcijama, odgovor je – da! Tako jedan Aston Martin ima sve klasične 'spravice': tablice koje se okreću, strojnice, sjedala koja se izbacuju, štit za metke, ulje koje izlazi straga.

'Aston Martin Vanquish ima sposobnost kamuflaže. Svime upravlja elektronika. Nestaje i pojavljuje se', otkrio je Ian Stanfield, glavni inženjer Muzeja motornih vozila.

Budući da su mnogi od ovih automobila još uvijek u voznom stanju, jedan od zadataka Iana Stanfielda je da ih povremeno provoza. Posao iz snova, rekli bi mnogi. Ukoliko se nađete u Londonu, ovu izložbu možete pogledati sve do kraja mjeseca studenog.

A više o ovoj izložbi pogledajte u priloženom videu Red Carpeta.