Karađorđevići su srpska vladarska dinastija koja je vladala Kraljevinom Jugoslavijom. Red Carpet vas na beogradske dvore kraljevske obitelji Karađorđević.

Nazvana je po pretku obitelji Đorđu Petroviću Karađorđu. Karađorđevići su izgubili prijestolje 1945. kada su komunisti na čelu s Titom preuzeli vlast u Srbiji i Jugoslaviji. Petar II. Karađorđević nikada nije abdicirao.

Princ Aleksandar II i njegova supruga princeza Katarina doselili su se u Srbiju 2001. godine i od tada žive na kraljevskom imanju koje se prostire na 134 hektara. Ipak žive veoma skromno, na samo održavanje imanja trose vlastiti novac jer država za to izdvaja neznatnu svotu novca.

Unatoč tome što su upravo zbog Druga Tita protjerani iz zemlje Kraađorđevići u sačuvali sva obilježja iz tog vremena. Ono što je interesantno javnosti jesu njihova prisustvovanja svim važnim kraljevskim ceremonijama. Važno je napomenuti da je Aleksandar u rodbinskoj vezi s Elizabetom II, čak mu je bila i kuma na krštenju.Tako su prisustvovali i vjenčanju princa Williama i princeze Kate.

Osim vjenčanja stoljeća kako su ga mnogi nazvali bili su i na vjenčanju princa alberta od Monaka i princeze Charlene.

Što je još otkrila ova kraljevska obitelj pogledajte u prilogu Red Carpeta.