Ona je Lana Obad, ima 23 godine, diplomirala je ekonomiju, zanima ju politika i velika je vjernica. Javnost ju je upoznala kad je osvojila titulu za Miss Universe 2010. U HDZ-u je od 18 godine.

Lana Obad postala je glasnogovornica doktora Drage Ćalete, novog HDZ-ovog kandidata za predsjednika zagrebačke organizacije. Mladu Lanu zanima politika, osim toga velika je vjernica i voli svoju domovinu. Istakla je i da je u HDZ-u od 18., jer voli Franju Tuđmana. 'To je bio naš prvi predsjednik, bio je uporan da stvori hrvatsku državu i zato ga poštujem i volim', rekla je Lana.

Iako ne zna previše o zakonima i pravilima EU,članica je HDZ-ove zajednice žena. No Lana se ne snalazi najbolje ni s političkim figurama, tako je rekla da se potpredsjednica Vlade bavi usvojenjima, ne zna čega je ministrica, …

Užasnuta ekipa Red Carpeta otišla je do njezinog stranačkog šefa, pedijatra Drage Ćalete kojega su zatekli na tenisu. Istaknuo je kako želi promijeniti HDZ na bolje, te vratiti mlade ljude u prve redove. 'Izborni stožer broji 15 ljudi, mi smo proširili to. Lana ima komunikaciju s medijima, ona nije profesionalac. Mi očekujemo da ona odradi dio posla koji joj zadaju ljudi koji rade PR cijeloj kampanji i ona to za sad odrađuje sasvim korektno, rekao je Ćaleta.

No, izgleda da Lana ima pravo nemati pojma. No to pravo postaje upitno u trenutku kada drago Ćaleta poželi biti predstavnik naroda te da u ime tog istog naroda donosi odluke važne za sve. Danas je samo htjela pomoći svome stranačkom kolegi, no sutra će možda sjediti u Saboru. Izborom nje za stranačku glasnogovornicu uz izraze 'ona je biser' HDZ nam opet poručuje da kadar s kojim barata - i nije baš nešto.

A najgore u cijeloj toj priči jest da ni sama nije svjesna svog neznanja. Biste li vi zaposlili Lanu kao glasnogovornicu? Pogledajte priloženi video!