Stručnim savjetima kako živjeti bolje, sretnije i zdravije, šarmantni dr. Oz osvojio je milijune gledatelja širom svijeta.

Najstariji sin turskih emigranata Mehmed Oz u mlađim je danima obožavao čitati enciklopedije. Nakon diplome na Harvardu upisao je medicinski fakultet i upoznao svoju sadašnju suprugu majstoricu reikija Lisu koja mu je promijenila život. Zagovornik je integrativne medicine, kombinirajući konvencionalne metode s alternativnim terapijama pomaže milijunima ljudi. Prije 17 godina njegove metode izazvale su kritike kolega, ali otvorile vrata kod Oprah. Nakon petogodišnjeg gostovanja u njezinom showu, dobio je vlastiti u kojem dijeli niz savjeta za bolji život.

Dr.Oz ima je priliku i nekoliko puta uživati u ljepotama Jadrana. 'Predivna zemlja, predivni ljudi. No ljudi katkad ne poštuju sami sebe. A stres koji je glavni pokretač debljanja, veliki je problem u svijetu', kaže popularni doktor koji kaže kako najviše pitanja dobiva o mršavljenju i o seksu. 'Što je zanimljivo, jer mnogi znaju da najviše stimuliraju tijelo kad se seksaju. A ako se ne mogu seksati s voljenom osobom, onda nešto ne valja s njima. A kod muškaraca je to uglavnom i slučaj. Ako se muški organ ne može povećati, onda znači da ni ostatak ne funkcionira', objašnjava dr.Oz.

Kada je u pitanju hrkanje, Oz objašnjava kako je za hrkanje obično kriva debljina. 'To je uzrok srčanih problema i raka jer tijelo ne dobiva dovoljno kisika. Najbolji je savjet da smršavite', savjetuje. Kako je stres najpopularnija bolest novog doba, doktor savjetuje kako se prije svega treba promijeniti način na koji se nosimo sa stresom, a vrlo važno je odvojiti samo 5 minuta mira i usmjeriti se na disanje.

Za dulji život Dr.Oz naglašava važnost uzimanja Omega 3 masnih kiselina koje se nalaze u plavoj ribi i orašastim plodovima.

Dr.Oz radi na sveučilištu, piše knjige, operira svaki četvrtak, te snima najpopularniju TV emisiju o zdravlju.