Startao je jedan od najvažnijih filmskih festivala na svijetu Berlinale, gdje se trenutačno okuplja svjetska filmska krema.

Angelini Jolie je na Berlinaleu uručena nagrada fondacije 'Cinema for Peace' za njen angažman u borbi protiv genocida i ratova.

Iako su kritike na račun scenarija i režije za film 'U zemlji krvi i meda' bile prilično oštre, Angelina je pokušala naglasiti kako je u filmu obradila samo jedan djelić u kompleksnim odnosima na Balkanu. U njenu obranu je stao i Rade Šerbedžija koji je rekao kako je to priča koja se odvija u srpskom kampu. 'Film je fokusiran na jednu jedinu priču- nemoguća ljubav između srpskog vojnika i zarobljenice', kaže Rade.

Kako i sama Angelina naglašava, 'njena ljudska dužnost bila je upoznati stvaran svijet i pomoći koliko može'. 'Mnogo sam naučila od ratnih stradalnika diljem svijeta, nadahnuli su me i učinili boljom osobom', dodaje popularna glumica.

Što se tiče njenog dolaska u Zagreb, Jolie je rekla: 'Činimo sve što možemo. Vrlo vjerojatno ćemo doći', rekla je Angie sa smiješkom.

Nakon Berlinalea, Angelina Jolie sa suprugom Bradom Pittom posjetit će i sarajevsku premijeru, a nakon toga nadamo se da ćemo je vidjeti i u Zagrebu 17. veljače.