Nakon više od 20 godina, jedna od najvećih zvijezda s prostora bivše Jugoslavije, vratila se u Beograd. Aktivisti Srpskog narodnog pokreta 'Naši' zahtijevali su otkazivanje koncerta, prijetili Dini smrću, te zgrozili javnost paljenjem BiH zastave.

Stihovima počnimo ponovo ispočetka, po prvi put nakon rata uz suze mnogih obožavatelja, rođeni Sarajlija- Dino Merlin otvorio je svoj dugo očekivani koncert u Beogradu.

Kako je njegov povratak u Srbiju izazvao nezapamćen interes u regiji, te su se karte za prvi zakazani nastup rasprodale u samo nekoliko sati, uskoro je odlučeno kako će Dino u beogradskoj areni nastupati ne jednu, nego čak tri večeri zaredom.

'To su extremne skupine, ne znaju sta ce sa sobom, oni od mene prave nešto što ja nisam. Ja sam rođen u Sarajevu, i BIH je zemlja Hrvata, Srba i Bošnjaka, ja znam sve aspekte.', iskreno progovara Merlin.

'Međutim, oni mene prozivaju za moj stav. Ja sam rekao neke stvari koje se trebaju reći kad netko čini nepravdu. Ja sam rekao stvari koja trebaju reći. Ne možete raditi ono ste radili za vrijeme rata i pri tome određivati nekome kojim ce biranim riječima opisivati opsadu koja je bila i jedno iživljavanje nad mojim gradom. Ja sam sudionik toga, ja to nisam slušao, ja nisam žrtva propagande, nisam to gledao na TV-u , ja sam te granate po svojoj glavi osjećao', dodaje Dino.

Pogledajte kako je bilo na Beogradskom koncertu i što je Dino Merlin još otkrio.