Scena Gorica je iz otkrića kulturno-scenskog života Velike Gorice prerasla u porpište političkih nadmetanja, a očito svjedoči i o velikom nezpoznavanju zakona od strane naših političara.

Nakon što je Senka Bulić pozdravljena s čela Pučkog otvorenog učilišta od strane velikogoričkih političkih struktura, javnost se digla na noge s pitanjem kako na jedan tako otvoren način može iz kulturno-scenskog života Velike Gorice ispasti osoba koja ga je i kreirala.

Tragom priče, redakcija Red Carpeta je htjela istražiti pozadinu ovog slučaja te se zaputila u Veliku Goricu gdje je saznala da Scena Gorica otpočetka egzistira ilegalno obzirom da nema kazališno vijeće koje je nužno tijelo po zakonskim propisima.

Redakcija je uz nova saznanja posjetila i glavne čimbenike cijele situacije. Naravno, svatko brani svoju stranu priče, ali ipak rezultati kao i nedostatak razloga političkih struktura za ovakav potez stoje na strani Senke Bulić. Da paradoks bude veći, ministar Biškupić o njoj govori u hvalospjevima kao da njeno djelo nije nestalo sa scene resora kojega vodi, a isto tako su veliki političari pokazali i poprilično neznanje vezano uz Zakone o kazalištu. O njihovom neznanju svjedoči i činjenica da je istom resoru promaknuo naputak zakona da svako kazalište mora imati kazališno vijeće. Scena Gorica je tako postala i čisti primjer apsurdnosti naših političara koji su uspjeli 'izdati' sami sebe te svoje nezananje učiniti tako transparentnim.

Čini se da je kazalište umjesto kulturno-scenskih zbivanja postalo pravi mamac za sijanje političkih utjecaja, a pritom nam se ujedno i kristaliziraju zakonski propusti političara koji su svojom dužnošću na isti zakon i obvezani. Da političke vlasti instaliraju za njih podobne osobe, a ostvarenja u izgradnji kulturno-scenskog života postaju sekundarnim čimbenikom nije strano. Mucalo je nedavno imenovan glavnim intendantom splitskog kazališta, a sada je red očito došao na Scenu Gorica gdje padaju nove 'žrtve'.

Da bi vidjeli i čuli kako na sve gleda Senka, a s kakvom obranom događaj komentiraju glavni kreatori politike u Velikoj Gorici, pogledajte prilog Red Carpeta.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju