Dolazak Lady Gage u Hrvatsku obilovao je dezinformacijama. Kad će doći, što će jesti i koliko će ostati, što traži u garderobi i slično, gotovo sve napisano se na kraju ispostavilo kao laž.

Trenutak njezina dolaska na zagrebački aerodrom mijenjao se iz sata u sat. Konačno je sletila u petak u 18.30 sati, tek dva i pol sata prije početka nastupa. Izjave nije davala, no ekipa Red Carpeta uspjela je na kratko uloviti na aerodromu.

Lady Gaga se potom zaputila direktno u zagrebačku Arenu. Budući da je koncert predgrupe Semi Precious Weapons počeo točno u predviđenih 20:00 sati nije nam jasno kako je Gaga uopće uspjela odraditi tonsku probu na kojoj je trebala biti u 6 sati. Ili je i to bila dezinformacija.

Prvi nam se put dogodila i situacija da kao medijski pokrovitelji nemamo pravo s kamerom ući na koncert, niti dobiti ni 20 sekundi s turneje njihova materijala odlukom strogog Gaginog menadžmenta. No, ni Gaga ne može spriječiti obožavatelje Red Carpeta da mudro dostave snimku koju su snimili gledajući koncert.

Iako se na bini zagrnula slovenskom zastavom, što se može protumačiti na razne načine, činjenica je slijedeća: Gaginom je plesaču obozavateljica iz Slovenije dobacila zastavu koju je ona potom ogrnula. U Areni se skupilo oko deset tisuća obožavatelja, od kojih su mnogi bili roditelji s djecom. Kasnije su redari prepričavali našim novinarima kako su na pola koncerta izlazili van - ili su djeca bila preumorna, ili pak šokirana krvlju i mastrubacijom na sceni. Moramo spomenuti i predgrupu:

Semi Precious Weapons su doista odlični glam rock bend iz New Yorka. Gaga je isprva bila njihov obožavatelj i dolazila im na gaže. Danas oni otvaraju koncerte za nju. Svi su fakultetski glazbeno obrazovani, što se ne bi reklo po stajlingom koji podsjeca na Def Leppard i loš techno party. E, pa upravo je o tome riječ, oni su to što jesu, mrze predrasude i ne smatraju da odijelo čini čovjeka, iako im je moda vrlo važan dio rocka. Frontmen Justin nosi štikle najmanje dva puta na dan.

Gagini plesači su se pak fenomenalno proveli u jednom zagrebačkom disko klubu večer prije. Na kraju se Gaga, iako se pričalo da će spavati u jednom zagrebačkom hotelu, luksuznim autobusom, zaputila direktno u Budimpeštu. Da zaključimo: nikada se nismo toliko namučili saznati sve.

Što nam govori samo jedno, menadžment Lady Gage diplomirao je na dizanju hajpa i širenju dezinformacija, sve u svrhu promocije svoje zvijezde. Igra nedodirljivosti i nedokučivosti, te ludosti glavnog lika očito jako dobro pali jer je dosegnula svjetsku slavu u vrlo kratkom vremenu. A ne možemo govoriti o nekoj prevelikoj kvaliteti njezine glazbe. No u svakom slučaju, isplatilo se doživjeti jedan od najzanimljivijih pop koncerata današnjice.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju