Ako ste propustili sinoćnji Red Carpet- ne propustite sada pogledati šokantni dokumentarac koji priča neobičnu priču o modnoj industriji!

Dječji snovi o hodanju po pisti imaju puno veću cijenu u okrutnoj stvarnosti, a dok neka djeca maštaju o modi kao poslu iz snova, druga njihovih godina stupaju po pistama u strahu od zlostavljanja, droge i viška kila.

Pred očima javnosti djeca su izložena apsolutno svim porocima i teškim životnim okolnostima, a sve se odvija pod velom jednog sasvim legalnog zanimanja što, bez pogleda na pozadinu cijele priče, javnost još nagrađuje i gromoglasnim aplauzima.

Pred kamerama su progovorili manekenka Sara i njen bivši dečko Ole koji su se sasvim slučajno i spontano upustili u snimanje 'Picture Me', dokumentarca o manekenkama i njihovom poslu koji je izazvao pravu buru u javnosti, ali i u svijetu mode. Droga, seksualno zlostavljanje i anoreksija ne samo da su česti uvjeti u kojima se radi, već su unutar tog kruga pakla većinom maloljetnice koje definitivno od takvog života treba štititi, a ne nemilosrdno gurati kako bi novčano osigurale ljepši život sebi i svojoj obitelji.

Bivši par je u svojoj priči također otkrio kako se u svijetu mode bojkotira svaki pokušaj u razotkrivanju teške istine, no i cure same gaje strah prema svemu i više se odlučuju za šutnju nego za borbu protiv takvog horora u kojemu polako koračaju kroz život. Sara je također osoba koja je prošla pakao mode, ali ipak je odlučila ignorirati basnoslovnu zaradu i prestati biti dio takve okrutnosti koja je okružuje. 'Tamo si samo komad mesa, a nemaš sigurnu budućnost... A kada te modni svijet proguta, postoji opcija da te jednostavno izbace i zamijene nekim drugim, nikad ne znaš što te tamo čeka', navodi Sara jasno dajući do znanja u tom poslu cijelo vrijeme hodaš po rubu moleći se da ne padneš.

Koliko je zapravo potrebno žrtvovanja u modnoj industriji i je li vrijedno uništavati mlade živote za aplauz raznim krpicama, saznajte u prilogu.