Ivana Nanut je na filmskom i glazbenom festivalu Kustendorf u srpskoj Mokroj gori razgovarala sa meksičkim glumcem i redateljem Gaelom Garciom Bernalom.

'Odisejom u Svemiru' završen je još jedan filmski i glazbeni festival Kustendorf koji se dogodio u u srpskoj Mokroj gori, gdje je bilo sve osim mokro.

Ovdje su najviše maženi i paženi studenti kojima je osnivač, redatelj Emir Kusturica, omogućio da upijaju znanje od faca poput Nikite Mihalkova, poznatog kao ruski Spielberg i Gaela Garcie Bernala. Meksički glumac i redatelj koji se proslavio filmovima 'Pasja ljubav' i 'I tvoju mamu također', se oduševio s 'mjestom radnje'.

'Ludo je kada ovdje stignete. Došli smo s helikopterom i kada to vidite, ne vjerujete. Selo? Ovdje? To je neuobičajeno za današnje doba.', rekao je Ivani Gael.

Život piše najbolje drame pa je Gael postao prvi Meksikanac koji je primljen u prestižnu školu dramske umjetnosti u Londonu. Dva puta glumio je revolucionara i političara, Che Guevaru, te je i sam vrlo politički osviješten. Na Oskarima se, prilikom govora o meksičkoj slikarici Fridi Kahlo, drznuo javno popljuvati američke intervencije u Iraku, te je otkrio Ivani da će uskoro drugi put postati otac, da je novi na Twitteru i još mnoge zanimljive detalje iz svog života. Više u prilogu Red Carpeta!