Jedna od najpoznatijih gimnastičarki svih vremena, Nadia Comaneci je po prvi put ikada dala jednoj hrvatskoj televiziji intervju!

Radi se o gimnastičarki čiji je nadimak 'Perfect ten', to jest - savršena desetka! Vjerojatno već znate, radi se o rumunjskoj gimnastičarki Nadiji Comaneci koja je prva u modernoj povijesti olimpijskih igara dobila najveću i savršenu ocjenu za svoju vježbu, čime je ušla u povijest sporta.

To su bile Olimpijske igre 1976. u Montrealu kada je 14-godišnja djevojčica dobila sedam čistih desetki. Suci su zaključili da jednostavno ne postoji bolje od toga što je ona izvela.

U tom je tjednu dobila tri naslovnice najprestižnijih magazina i postala slavna u cijelom svijetu. Trenirala je pod Ceausescovim režimom, tijekom kojeg se na primjer nije smjela koristiti kontracepcija (pa se razvila epidemija AIDS-a) ili otići na abortus, pa ni razvesti se, dok je narod je živio u krajnjem siromaštvu.

Sama Comaneci je hodala 6 sati do mađarske granice kako bi izašla iz zemlje koja ju je počela gušiti. Danas živi u Americi, a kako živi, s kime i čime se bavi danas 50-godišnja i još uvijek jako privlačna Nadia pogledajte u prilogu Red Carpeta!