Večernjakova domovnica u gradiću Bad Homburgu pored Frankfurta slavi svoju jubilarnu petu godinu. Čitatelji i stručni žiri podijelili su nagrade onima koji imaju hrvatsko porijeklo, a uspjeli su u europskim zemljama njemačkog govornog područja.

Večernjakova domovnica u gradiću Bad Homburgu pored Frankfurta slavi svoju jubilarnu petu godinu. Čitatelji i stručni žiri podijelili su nagrade onima koji imaju hrvatsko porijeklo, a uspjeli su u europskim zemljama njemačkog govornog područja. Dvorana je bila popunjena, a svake godine sve više iseljenika želi prisustvovati dodjeli.

Ove godine su tako nagradama između ostalih prisustvovali Stipe Puđa, glavni urednik Večernjeg lista u iseljeništvu, Joe Šimunić, novopečeni ministar kulture Jasen Mesić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, a nagradu je konačno dobila Davorka Tovilo.

Davorka je postala poznata jer je došla polugola na jednu premijeru prije nekoliko godina, što je šokiralo konzervativne Nijemce. Malo po malo,uspjela je doći do toga da zarađuje nekoliko tisuća eura po pojavljivanju. Naravno, na domovnicu je ipak došla - besplatno. Više u prilogu Red Carpeta!