S prikazivanjem je krenula serija „Pod sretnom zvijezdom“. Tko je glumica koja igra ulogu Tonke Herceg, saznajte u sljedećem članku!

Neke cure su lijepe. Neke pametne. A nekima se posreći pa „skupe“ oba atributa. Jedna od takvih je i mlada hrvatska glumica Mirna Medaković, koju od ponedjeljka imate priliku pratiti u seriji „Pod sretnom zvijezdom“ koja se emitira svakim radnim danom na programu NoveTV i DomeTV!

Mirna je rođena u Zagrebu, 20. lipnja 1986. godine. Svoje djetinjstvo i mladost provela je u jednom novozagrebačkom naselju, a već od najranijih dana bila je članica „Zagrebačkog kazališta mladih“ gdje je razvijala svoj glumački talent. Nakon završetka srednje škole, imale je jasnu ideju onoga čime se želi baviti. Naime, odluka je pala da se želi aktivirati u – politici. Iz današnje perspektive možemo biti sretni što nas je ipak odlučila gledati s malih ekrana kao glumica, jer je u hrvatskoj političkoj močvari gotovo nemoguće djelovati, s obzirom da te prije ili kasnije, proguta. Ipak, Mirna je dugo vjerovala u svoje političke ambicije, tako da je po završetku srednje škole upisala politologiju na Fakultetu političkih znanosti. No, naposljetku je shvatila da teško pomoću politike može pomoći ljudima, te se vratila svojoj prvoj ljubavi, glumi. Uskoro je počela glumiti u sapunicama, najprije u „Zabranjenoj ljubavi“, a zatim su uslijedili „Ratkajevi“, „Sve će biti dobro“, „Dolina sunca“ i napokon „Pod sretnom zvijezdom“, gdje će s obzirom na ulogu koju ima, moći pokazati najviše talenta dosad. Nakon odustajanja od studija politologije, sljedeći svoj životni poziv, upisala je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Također, uloge u serijama nisu jedino gdje je Mirna ostavila trag. Okušala se i u teatru te na filmu. Tako je prije nekoliko godina imala priliku zaigrati u čuvenoj predstavi „Hamlet“, u kojoj je maestralno odglumila Ofeliju.

Također, snimila je i nekoliko filmskih projekata, među kojima valja izdvojiti „The Show Must Go On“ i „Šuma summarum“. U svakom slučaju u jedno smo uvjereni: Mirna Medaković Vas neće razočarati ni u „Pod sretnom zvijezdom“, svaki dan na naša dva televizijska programa, Novoj i DomiTV.