U znak protesta na manipulativne i štetne programe televizijske mreže BET, Huey započinje štrajk glađu.

2.sez., 6.-7.ep., 12. lipanj

U znak protesta na manipulativne i štetne programe televizijske mreže BET, Huey započinje štrajk glađu. Iako njegov križarski pohod nije taknuo Djeda ni Rileyja, privukao je pozornost direktorice BET-a Debore Leevil, koja želi odstraniti sve prepreke na putu svog plana uništenja crne rase. Hueyja posjeti bivša funk-zvijezda koji je sada TV voditelj, velečasni Rollo Goodlove te u njemu pronađe saveznika u svojoj borbi.
Huey je ohrabren masom ljudi koja ga podupire na skupu koji je organizirao Goodlove. Unatoč uspjehu, i dalje ne uspijeva nagovoriti Djeda i Rileyja da se pridruže štrajku i nadolazećem mimohodu na sjedište BET-a. Kako se zahuktava javna kampanja protiv kompanije, Huey je zabrinut kakvu poruku velečasni Goodlove odašilje svojim stilom života, pogotovo nakon što gđa Leevil emitira snimku na kojoj je velečasni Goodlove snimljen u ozloglašenom striptiz-klubu.
Djed se počinje upoznavati sa svijetom nalaženja partnera preko interneta i sve mu je više jasno da se ne smije pouzdati u sve što vidi na ekranu. No unatoč bolnim i lošim početnim iskustvima, ignorira upozorenja svojih unuka o najnovijoj djevojci koju je upoznao na internetu Luni. Riley i Huey upozoravaju ga na opasnost kako sve to može biti prijevara ne bi li opljačkala obitelj, ali Djed ipak pristaje na spoj s Lunom i da je ugosti za vikend u domu Freemanovih.