Petar (Mladen Čutura) shvaća da je istukao tajanstvenog obožavatelja bez razloga. Pomiri se s Ankom i njih dvoje proživljavaju ljubavnu renesansu. Kruno (Ivica Pucar) čeka potvrdu iz Zagreba da mač koji je pronašao vodi do blaga i želi ostati u Dragošju.

105. ep. - 4. svibnja

Petar (Mladen Čutura) shvaća da je istukao tajanstvenog obožavatelja bez razloga. Pomiri se s Ankom i njih dvoje proživljavaju ljubavnu renesansu. Kruno (Ivica Pucar) čeka potvrdu iz Zagreba da mač koji je pronašao vodi do blaga i želi ostati u Dragošju. Ruža (Biserka Ipša) je tužna zbog Tominog ponašanja na njenom rođendanu, ali shvaća da je Tomi teško. Lale (Ljubomir Kerekeš) pokušava podmititi Dražena kako ne bi nikome otkrio njegovo pravo zdravstveno stanje i otjerao ga u Zagreb na liječenje. Lorena (Katarina Radivojević) s Danicom radi poslovne planove za seoski turizam.

>>>> Najbolje godine, 11. - 15. svibnja


106. ep. - 5. svibnja

Kruno (Ivica Pucar) je oduševljen zato što je dobio potvrdu autentičnosti mača. Htio bi provjeriti ima li još sličnih relikvija u Dragošju. Jana (Ivana Bolanča) ga upućuje na Danicu i Ružu. Kruno nalazi zanimljiv prsten. Lorena (Katarina Radivojević) saziva sastanak sela na kojemu predlaže ideju seoskog turizma, od koje bi svi seljani imali koristi. No, selo se protivi tome, misleći da Lorena želi zaradu za sebe. Lale (Ljubomir Kerekeš) ispituje teren za šverc te ucjenjuje Petra da mu se pridruži u preprodaji.


107. ep. - 6. svibnja

Laleu (Ljubomir Kerekeš) jako dobro ide šverc, cijelo selo kupuje njegovu robu koju prodaje Danica (Asja Jovanović). Tomo (Amar Bukvić) poželi dio kolača, ali Lale odbija suradnju ukoliko ne donese početni kapital. Ema (Livia Drinovac) je ljubomorna na pažnju koju Ruža (Biserka Ipša) pokazuje prema Miri. Lorena (Katarina Radivojević) je ljuta što su seljani počeli zasebno dolaziti te tražiti svoje interese u seoskom turizmu. Odlučuje sazvati seoski sastanak na kojemu inaugurira novu ideju – osnovat će vijeće koje će s njom odlučivati. Sastav vijeća neće biti po volji nekim stanovnicima Dragošja. Kruno (Ivica Pucar) bezuspješno ispituje seosku arhivu, dok mu Andrija (Duško Valentić) naizgled pomaže starim pričama, pokušavajući sakriti pravu istinu.


108. ep. - 7. svibnja

Ruža (Biserka Ipša) nalazi lubanju – netko je prekopao grobove. Zlata (Jasna Odorčić) je ljubomorna što Lorena (Katarina Radivojević) nije izabrala nju u seosko vijeće. Lorena je sve nervoznija, jer joj Danica (Asja Jovanović) i Đuka (Velimir Čokljat) ne pomažu u realizaciji plana turističkog razvoja. Laleu cvjeta posao švercanja, a Tomo nudi uslugu prijevoza robe vatrogasnim kombijem. Dragošjani sumnjaju da je Lorena oskvrnula grobove. Jana (Ivana Bolanča) zbog besparice pristaje sudjelovati u švercanju. Dragošjani saznaju da je Kruno (Ivica Pucar) kopač grobova. Saška (Mirta Zečević) optuži Ružu da zanemaruje Emu.


109. ep. - 8. svibnja

Lorena (Katarina Radivojević) postaje sve nemilosrdnija načelnica, te odlučuje izbaciti Koranu i Sebastijana iz kuće kako bi je iznajmljivali turistima. Đuka (Velimir Čokljat) i Petar (Mladen Čutura) su okrenuli znakove na glavnoj cesti i u gostionici se pojavljuju prvi zalutali 'turisti' – motociklisti. Đuka se nada velikoj zaradi, ali rasplet situacije ga neugodno iznenadi. Švercere Tomu, Janu i Lalu na povratku iz Mađarske skoro ulovi policija. Od zatvora ih spasi Jana (Ivana Bolanča) i ponovno pojavljivanje Koranine ogrlice. Ema je pod dojmom saznanja da joj je Saška prava majka, pa odluči suočiti Sašku s time.