Lorena postaje ljubomorna zbog Andrijinog intenzivnog druženja s Vanjom. Korana i Sebastijan se ozbiljno posvađaju, ona ga optužuje da njegovi dvojbeni poslovni pothvati i dalje ne donose zaradu.

120. ep. - 25. svibnja

Lorena (Katarina Radivojević) postaje ljubomorna zbog Andrijinog intenzivnog druženja s Vanjom. Korana (Petra Cicvarić) i Sebastijan (Hrvoje Horvat) se ozbiljno posvađaju, ona ga optužuje da njegovi dvojbeni poslovni pothvati i dalje ne donose zaradu. Saška (Mirta Začević) se prima odgoja i shvaća da je Ema tvrd orah. Ruža (Biserka Ipša) se osjeća isključeno pa sve više pažnje posvećuje Jani, Miri i Tomi. Kruno (Ivica Pucar) i Tomo nastavljaju s projektom suvenirnice koji služi kao paravan za Krunina arheološka iskopavanja.

>>>> Najbolje godine, 1. - 5. lipnja


121. ep. - 26. svibnja

Ozlijeđeni Vanja (Dolores Lambaša) je ljut na Sebastijana, a Dražen (Robert Jozinović) otkriva da je Vanja žensko. Lale (Ljubomir Kerekeš) od Marka saznaje da Kruno (Ivica Pucar) vjerojatno nije homoseksualac. Andrija (Duško Valentić) se pokušava riješiti blaga, ali ga prekidaju Ruža (Biserka Ipša), Petar (Mladen Čutura), Đuka (Velimir Čokljat) i Marko (Karlo Ferenčak). Izgubi jedan zlatnik putem, a blago sakrije na sigurno mjesto. Ruža (Biserka Ipša) i Saška (Mirta Zečević) bore se za Eminu naklonost. Lale se priključuje Kruni i Tomi u kopanju. Marko pronalazi izgubljeni zlatnik. Đuka, Petar i Zlata dolaze u posjetu Vanji da provjere njen spol. Vanja dobije rezultate doping kontrole i na njih burno reagira.

>>>> Nad lipom 35, 25. - 29. svibnja


122. ep. - 27. svibnja

Kruno (Ivica Pucar), Tomo (Amar Bukvić) i Lale (Ljubomir Kerekeš) se svađaju oko kopanja. Korana (Petra Cicvarić) i Sebastijan (Hrvoje Horvat) su u prepirki radi novaca i načina života. Korana se vraća živjeti kod roditelja, a Zlata (Jasna Odorčić) joj dosađuje. Lorena (Katarina Radivojević) i Saška (Mirta Zečević) odlučuju pomoći Vanji da otkrije svoju ženstvenost i izgubi nevinost. Korana odlučuje zaraditi na Vanji. Lale prokopa cijev i selo ostaje bez vode. Vanja testira svoju ženstvenost – tko će biti sretnik koji će je učiniti pravom ženom?

>>>> Opasna igra, 25. - 27. svibnja


123. ep. - 28. svibnja

Dragošje doživljava opsadu novinara koji traže Vanju (Dolores Lambaša) i objašnjenje kojeg je spola. Njihova pojava uzburka strasti mještana koji žele besplatnu televizijsku promociju sela. Dragošje je, zahvaljujući Laleu, i dalje bez vode. Zrinka (Marija Borić) se vraća iz Njemačke s lošim vijestima. Tomo (Amar Bukvić) odluči sam nastaviti potragu za blagom. Lale (Ljubomir Kerekeš) je i dalje uvjeren da mu je sin homoseksualac, pogotovo stoga što je spavao s Vanjom. Vanja uspijeva pobjeći nasrtljivim novinarima, uz velikodušnu Andrijinu pomoć.

>>>> Na putu prema dolje, 31. svibnja


124. ep. - 29. svibnja

Koranin novac zarađen na Vanji zaplijeni Lorena te u ime Vijeća njime kupi televizor za gostionicu. Zlata (Jasna Odorčić) odluči s Laleom u Bosnu ne bi li i sama zaradila švercom. Njihova zajednička avantura ne završava kako su planirali. Svi s nestrpljenjem očekuju TV reportažu o Dragošju, koja prilično iznenadi seljane. Najviše bure izazove Markovo priznanje da u selu postoji tajanstveno blago. Blebetavi Marko (Karlo Ferenčak) je pod velikim pritiskom, a Andrija na mukama kad shvati da se Korana i Sebastijan motaju oko bunara.