U Dragošje stižu dva inspektora i zagorčavaju Loreni život. Ruža (Biserka Ipša) postaje sve usamljenija, i strahuje da bi mogla izgubiti Emu.

115. ep. - 18. svibnja

U Dragošje stižu dva inspektora i zagorčavaju Loreni život. Ruža (Biserka Ipša) postaje sve usamljenija, i strahuje da bi mogla izgubiti Emu. Zrinka (Marija Borić) održava roditeljski sastanak. Saška (Mirta Zečević) je na meti sprdnje zbog svojih godina, ali je zaštiti Dražen, što Saška shvati kao razlog za početak romanse. Inspektori pročešljaju i Đukinu gostionicu. Odgovor na pitanje tko je pozvao inspektore u Dragošje neće se svidjeti Đuki.

>>>> Najbolje godine, 25. - 29. svibnja


116. ep. - 19. svibnja

Saška (Mirta Zečević) prekida romansu s Draženom (Robert Jozinović) jer ih usred poljupca zatekne Ema, koja misli da se njena majka vratila svom starom poslu. Saška se žali Ruži. Lorena (Katarina Radivojević) je šokirana vlastitim postupkom – dopustila je inspektoru da je poljubi, kako bi spasila Seosku kuću. Načelnica shvaća da je njeno ponašanje u zadnje vrijeme bilo loše te se pokušava svima ispričati. Lale (Ljubomir Kerekeš) je zabrinut za Krunu, koji ne može prestati razmišljati o zagonetki i skrivenom nalazištu. Kruno (Ivica Pucar) konačno shvaća gdje to točno oko zmaja gleda preko šeste planine.

>>>> Nad lipom 35, 18. - 22. svibnja


117. ep. - 20. svibnja

Tomo (Amar Bukvić) i Andrija (Duško Valentić) zatiču Krunu u crkvi dok pokušava dokučiti rješenje zagonetke. Tomo izvuče iz Jane da je Kruno locirao nalazište – Loreninu kuću - te se želi pridružiti potrazi. No od potrage neće biti ništa bez Lorenine dozvole. Tokom blagoslivljanja Uskrsa Andrija pretjera s alkoholom, a seoski momci zaduženi su za čuvanje tradicionalnog blagdanskog krijesa. Zrinki (Marija Borić) nedostaje Damir, a Dražen je tužan zbog Saškinog odbijanja da bude s njim.

>>>> Opasna igra, 18. - 20. svibnja


118. ep. - 21. svibnja

Tomo (Amar Bukvić) uz Mirinu pomoć pronalazi način da nagovori Lorenu da im dozvoli kopanje u njenoj kući. Tomo i Kruno (Ivica Pucar) počinju s potragom. Ruža (Biserka Ipša) je na sto muka radi Emine želje da se Saška preseli k njima. Saška (Mirta Začević) je presretna zbog selidbe, a Lorena zbog tragača mora potražiti privremeni smještaj kod Andrije. U Seosku kuću dolazi novi gost – Vanja (Dolores Lambaša), vrlo čudan i nepristojan muškarac. Jana i Danica ga prate, ali njihova znatiželja završi neočekivano, a po Janu i bolno.

>>>> Na putu prema dolje, 24. svibnja


119. ep. - 22. svibnja

Janina stražnjica trpi posljedice Vanjinog treninga gađanja lukom i strijelom. Andrija (Duško Valentić) je nervozan, jer je kriv što Tomo (Amar Bukvić) i Kruno (Ivica Pucar) kopaju u Loreninoj kući. Tomo se brine za ranjenu Janu. Loreni je neudobno i nelagodno živjeti s ocem. Marko (Karlo Ferenčak) špijunira Krunu i Tomu i misli kako je Kruno terorist. Lale (Ljubomir Kerekeš) zaključi kako mu je sin homoseksualac, a Tomo njegov ljubavnik. Zrinka (Marija Borić) više ne može podnijeti depresiju i odlazi u Njemačku kod Damira. Vanja (Dolores Lambaša) je zahtjevan gost. Ema i Saška se dobro zabavljaju, a Ruža žali što je pozvala Sašku da živi s njima.