Saznanje o pravoj majci čini Emu buntovnom i ljutom. Ruža i Saška su zabrinute, a ljubav prema Emi je ono što ih ujedinjuje. Lorena nikako nije zadovoljna Daničinim intervencijama oko radova u selu, njihova suradnja eskalira svađom.

110. Ep. - 11. svibnja

Saznanje o pravoj majci čini Emu buntovnom i ljutom. Ruža (Biserka Ipša) i Saška (Mirta Zečević) su zabrinute, a ljubav prema Emi je ono što ih ujedinjuje. Lorena (Katarina Radivojević) nikako nije zadovoljna Daničinim intervencijama oko radova u selu, njihova suradnja eskalira svađom. Petar (Mladen Čutura) i Anka (Barbara Rocco) su razočarani što su Đuka i Zlata dozvolili da se Sebastijana i Koranu samo tako izbaci iz unajmljene kuće. Zlata svu krivicu svaljuje na načelnicu Lorenu. Kruno (Ivica Pucar) pronalazi kamen koji traži na Janinoj ogrlici.

>>>> Najbolje godine, 18. - 22. svibnja


111. Ep. - 12. svibnja

Ema (Livia Drinovac) provodi noć kod Andrije, ljuta i na Ružu i na Sašku. Velečasnom se ukoče leđa te mora tražiti pomoć. Kruno (Ivica Pucar) bezuspješno pokušava riješiti zagonetku mača. Marko (Karlo Ferenčak) shvati da kamen koji mu je Kruno dao nije s Mjeseca. Lorena (Katarina Radivojević) angažira Đuru (Željko Perva) i njegove radnike da dovrše posao na recepciji. Među radnicima je i Đurin zgodni sin Đurica (Antonio Marušić), koji ostavlja bez daha žensko stanovništvo Dragošja. Lorena (Katarina Radivojević) zanemaruje Andriju baveći se planovima za seoski turizam. Đurica misli da je Dražen homoseksualac te mu se nabaci.

>>>> Nad lipom 35, 11. - 15. svibnja


112. Ep. - 13. svibnja

Dražen (Robert Jozinović) je šokiran Đuričinim pokušajima da ga odvede u krevet. Lorena (Katarina Radivojević) je nezadovoljna radnicima, dok se Zlata i Danica dive Đuričinoj ljepoti. Dražen otkriva Đuri da mu je sin homoseksualac, posramljeni i ljuti Đuro odlazi iz Dragošja neobavljena posla. Lorena ostaje bez radnika, s nedovršenim turističkim objektom. Lale (Ljubomir Kerekeš) kojemu se cijelo selo žali radi loše robe, spašava stvar dodatnim materijalom iz Mađarske. Kruno (Ivica Pucar) poljubi Zrinku (Marija Borić).

>>>> Opasna igra, 11. - 14. svibnja


113. Ep. - 14. svibnja

Danica (Ajsa Jovanović) misli da će Lale umrijeti, jer ga je proklela. Sebo (Hrvoje Horvat) bez Koranina znanja nastavlja graditi adrenalinski park. Jana (Ivana Bolanča) se raznježi nad Tominom i Mirinom bliskošću, pa pozove Tomu na večeru. Ruža (Biserka Ipša) zbog Eme odluči činiti dobra djela i biti dobra osoba. Kruno (Ivica Pucar) napiše esej Marku kako bi u zamjenu dobio mač, ali ga Marko nasamari. Lorena (Katarina Radivojević) isključuje Zlatu iz svih poslova u selu. Danica upozorava Lorenu da ne otvara Seosku kuću zato što će netko umrijeti zbog prokletstva, ali Lorena se ne obazire. U selo, na Daničin užas, stiže stiže prvi gost - Niko Mort (Marinko Prga).

>>>> Na putu prema dolje, 16. svibnja


114. Ep. - 15. svibnja

Danica (Ajsa Jovanović)je uvjerena da je Niko (Marinko Prga), prvi gost seoskog apartmana, glavom i bradom Smrt, te ga proganja ne bi li spasila Laleu život. Lorena (Katarina Radivojević) je sve nemilosrdnija šefica željna brze i lake zarade. Zatekavši Janu i Tomu u ljubavnom zagrljaju, poslom opsjednuta načelnica osjeti ljubomoru. Zlata (Jasna Odorčić) se osjeća sve više isključenom iz poslovanja sela i Vijeća te čeka svoju priliku da napakosti Loreni. Iznenadna smrt u Dragošju, baš kao što je Danica predskazala, možda bude upravo to što Zlati treba.