Prekrasna zvijezda serije Milost, Özgü Namal rođena je 28. prosinca 1978. godine u Istanbulu. Ova turska glumica proslavila se u ulozi Güllü u televizijskoj seriji Polja nade (Hanımın Çiftliği), koja u Turskoj glasi za jednu od najgledanijih serija ikad.

Već od ranog djetinjstva Özgü je pokazivala veliki interes za glumu, a prve glumačke korake odrađuje u kazalištu Masal Gerçek. Diplomirala je na kazališnom odjelu Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu.

Lice lijepe Özgü na malim ekranima zasjalo je prije više od 15 godina u seriji Affet Bizi Hocam (Učitelju, oprosti nam), a publici se urezala u pamćenje kroz lik Duru koji je glumila u seriji Yeditepe İstanbul. Najveći glumački istup napravila je u seriji Kurtlar Vadisi (Dolina vukova) u kojoj je glumila Polatovu veliku ljubav Elif Eylül te je tako postala lice koje dobro poznaju milijuni gledatelja. Özgü je za svoja glumačka postignuća dosad nagrađena četirima nagradama na filmskim festivalima u Ankari, Istanbulu i Antalyi.

Neko se vrijeme posvetila i filmu. Ulogama u filmovima Mutluluk (Sreća) i Beynelmilel (Internacionalka) upisala je svoje ime u povijest turske kinematografije. Nakon godinu dana izbivanja s malih ekrana, na radost gledatelja prihvatila je ulogu Narin u seriji Milost, ekranizaciji romana Kahperengi (Bludno smeđa) spisateljice Hande Altayli, koji je i sama pročitala prije prihvaćanja uloge te se oduševila tom snažnom ljubavnom pričom punom uspona i padova.