U Masterchef kuhinji ima sve manje mjesta. Preostali kandidati bore se za ostanak u igri. Očekuju ih sve teži izazovi, a vještine koje su do jučer bile dovoljne za prolaz, sada to više nisu.

U Masterchef kuhinji ima sve manje mjesta. Preostali kandidati bore se za ostanak u igri. Očekuju ih sve teži izazovi, a vještine koje su do jučer bile dovoljne za prolaz, sada to više nisu. Samo najbolji idu dalje, a pred natjecateljima su finalni i sve teži izazovi. Preostali kandidati do sada su prošli test kuharskih osnova, test kreativnosti i test osjetila, a neki i test Popravi to jelo. Nedjeljna emisija započinje novim izazovom kuharskih osnova koji se sastoji od tri dijela, a prvi je filetiranje naranče. Vidjet ćemo suze, nervozu, velike osmijehe onih koji su zadovoljili te pregršt emocija i veliku borbu onih najupornijih kuhara amatera koji svoju budućnost vide u najpopularnijoj televizijskoj kuhinji.

Kandidati sa stavom 'Što tu imaš filetirati naranču, oguliš koru i pojedeš?!' neće proći ni do sljedećeg izazova u kojemu će se tući snijeg od bjelanjaka. Onima koji su se rodili u doba prije miksera bit će lakše dok će neki mlađi na tome zapeti: ''Istukla sam u svom životu barem šest šlepera jaja, ali ovo je bilo najteže, najstrašnije.'' Preživjeli iz ovog izazova prebacit će se na pozicioniranje mesa, od svinjskog karea moraju odrezati 5 odrezaka, a svaki mora težiti 180 g. Kad odrežu, pristupit će vaganju. Ako minimalno jedan odrezak nije unutar normativa vraćaju se na radnu jedinicu i kreću ispočetka. Zbog samo 173 g bit će i suza. U posljednjem izazovu Kutije iznenađenja bit će zanimljivih jela koja će odlučiti o finalnom popisu kandidata koji ulaze u Masterchef kuhinju, ali i onih nejestivih. Radovan neće biti dovoljno hrabar da jedno proguta, nakon čega će vlasnica debakla komentirati: ''Nikad u životu mi se nije dogodilo da netko tko je probao, jeo moje jelo, ispljune zalogaj u maramicu. Meni se to danas dogodilo. To je najgora stvar koja se ikome mogla dogoditi.''