Dvije tisuće ljudi prijavilo se u show koji je srušio sve kulinarske granice, no samo najbolji ulaze u TOP 50. Samo najbolji ući će u Masterchef kuhinju i postati natjecateljima.

Dvije tisuće ljudi prijavilo se u show koji je srušio sve kulinarske granice, no samo najbolji ulaze u TOP 50. Oni koji prođu audiciju dobit će novu priliku za dokazivanjem, a samo najbolji ući će u Masterchef kuhinju i postati natjecateljima druge sezone popularnog showa. Očekuju ih nevjerojatni izazovi, brojne lekcije te kuhanje uz bok najboljih svjetskih kuhara. Samo jedan od njih ostvarit će svoj san i postati drugi hrvatski Masterchef.

'Od vas se ovdje očekuje da sve bude tip top.' – samo su neke od uputa koje su natjecatelji imali priliku čuti od strane žirija. 'Svakim novim tjednom letvicu ćemo podizati više.' – objašnjava Dino Galvagno kako će otprilike izgledati 13 uzbudljivih tjedana Masterchefa.

Galvagno: Kuhanje je kompleksan proces i treba rezultirati vrhunskim doživljajem. Ne pristajem na ništa manje!

U prvom nastavku upoznat ćemo novog člana žirija, kuhara i vlasnika restorana Prasac koji se u novoj sezoni pridružuje Mati Jankoviću i Radovanu Marčiću u ocjenjivanju i edukaciji natjecatelja. 'U mojoj kuhinji tretiramo svaku namirnicu, bez obzira kako ona skromna bila, s jednakim poštovanjem. Tanjur koji prezentirate pred gosta mora odražavati vaš stav, vaše viđenje svijeta. Kuhanje je kompleksan proces i treba rezultirati vrhunskim doživljajem. Ne pristajem na ništa manje!' – objašnjava Dino svoj pristup kuhanju. 'Kuhanje je vrhunsko umijeće. Smatram ga umjetnošću poput kiparstva, slikarstva ili glume.' – prisjećamo se i stava Radovana Marčića. 'Za mene cilj kuhanja nije puko punjenje želuca već buđenje emocija. Kuhanje zbližava ljude, budi najskrivenije osjećaje. To je način života, a ne posao.' – dobro je poznato mišljenje i stav koji je puno puta svojim načinom života i dokazao najmlađi član žirija Mate Janković.

Pola sata za prvi dojam

Svi oni koji prisustvuju audiciji Masterchefa imaju samo pola sata za pripremanje jela koje je njihova potencijalna ulaznica za ulazak u show i pokušaj da uđu u svijet profesionalne kuhinje. Kako bi osvojili Masterchef pregaču, natjecatelji moraju u svega par minuta prezentirati svoje jelo koje će žiri i kušati te odlučiti o daljnjoj sudbini.