Izet ima temperaturu. Panično zaključuje da su ga Faruk i Ajna namjerno zarazili virusom gripe, jer gripa u njegovim godinama može biti fatalna.

6.sez., 4.ep. - ponedjeljak 7. travnja

Izet ima temperaturu. Panično zaključuje da su ga Faruk i Ajna namjerno zarazili virusom gripe, jer gripa u njegovim godinama može biti fatalna. Žele ga ubiti, uvjeren je, jer bi im tada ostao njegov stan. Ajna i Faruk, međutim, pokušavaju dobiti bebu, a nizom slučajnih događaja Izet će ih omesti u tome...

6.sez., 5.ep. - utorak 8. travnja

U Sarajevo dolazi čuveni zagrebački doktor za vještačku oplodnju. Ajna i Faruk, u nadi da će konačno dobiti dijete, zakazuju termin kod njega. Njihova želja da dobiju dijete se nikako ne uklapa u Izetove dugoročne planove. On će sve uraditi da sabotira njihov plan. Sreća se konačno nasmiješila i Čombetu. Dobio je posao na kome može bez velikog truda da zaradi dobre novce. Naravno, u tom njegovom novom biznisu ima mjesta i za Refku...

6.sez., 6.ep. - srijeda 9. travnja

Ajna i Faruk su i dalje odlučni u ideji da dobiju dijete. Šukrijin dolazak u Sarajevo će se pokazati kao prepreka u tome. Naime, on će spavati u njihovoj sobi, a pored živog Izeta nije baš izvedivo pravljenje djeteta u dnevnom boravku. Ajna je izračunala, naredna tri dana su ovulacijska i zahtjeva od Faruka da smisli neki plan. Refko i Čombe u radio stanici muku muče s novonastalim tehničkim problemima. Emitiranje programa bi došlo u pitanje da nije genijalne Čombetove ideje koja će spasiti stvar.

6.sez., 7.ep., 10. travnja

Čombe i Refko imaju genijalnu ideju kako podignuti slušanost radio stanice „Akord“. Nagovaraju Faruka da im dopusti emitiranje nove emisije koja će se zvati „Bezlični razgovori“ i u kojoj će oni ugostiti zanimljive goste iz javnog života. Oklada između Šukrije i Izeta biti će motiv da se ovaj drugi upusti u neslavnu avanturu pecanja ribe u Miljackoj.