Faruk ponovo ima problema sa poreskom inspekcijom. Primoran je da rasprodaje tehniku iz produkcije kako bi platio porez.

7. sezona, ep. 16.-17.

Faruk ponovo ima problema sa poreskom inspekcijom. Primoran je da rasprodaje tehniku iz produkcije kako bi platio porez. Neobičan kupac će se javiti na oglas i taj susret će završiti krajnje nepovoljno za Faruka. Žarko Međedović, Izetov poznanik iz prošlosti, traži od Izeta da mu vrati dug od 5.000 maraka. Dug je navodno nastao u partiji pokera koja je odigrana prije deset godina. Izetu ne pada na pamet da vrati te novce...

Damir pokušava da nađe načina da on i Džebra odsele u drugi stan. Predložit će Izetu da proda stan u kome žive i da kupe dva manja. Taj njegov prijedlog neće naići na razumjevanje. Izetov brat Ismet iz Švedske je došao u posjetu Fazlinovićima. Mada je njihov zadnji susret završio svađom, sada stvari stoje unekoliko drugačije. Ismet je imao saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijedio glavu i izgubio pamćenje. Taj slučaj Izetu otvara mogućnost za novu mahinaciju u njegovom stilu.

>>>> Lud, zbunjen, normalan, 6. lipnja