Iznerviran prometnom gužvom u Sarajevu, Faruk odlučuje kupiti motor. Ajna nije oduševljena tom njegovom idejom, a kada Faruk posudi motor Čombetu, ispostaviti će se da je bila u pravu.

6.sez., 12.ep., 21. travanj

Iznerviran prometnom gužvom u Sarajevu, Faruk odlučuje kupiti motor. Ajna nije oduševljena tom njegovom idejom, a kada Faruk posudi motor Čombetu, ispostaviti će se da je bila u pravu. Motor će biti ukraden i to će dovesti do niza zanimljivih zapleta. Šukrija i dalje pokušava osloboditi se od supruge Fadile, a nesebičnu pomoć u tom svom naumu pružit će mu čovjek od kojeg se najmanje nadao – Izet.

6.sez., 13.ep., 22. travanj

Već neko vrijeme Izet je dadilja za Damirovo i Barbarino dijete. Sliku Izeta kao ozbiljnog pedagoga narušit će Faruk. On je potpuno uvjeren da Izet loše utječe na malog Džemicu te nagovara Damira i Barbaru na akciju špijuniranja kako bi točno upoznali pedagoške metode koje Izet primjenjuje. Pronicljivi Izet, međutim, angažira privatnog istražitelja Đido Movu da u stan ugradi senzore pokreta koji će spriječiti da ga se zatekne nespremnog....

6.sez., 14.ep.. 23. travanj

Izet je očajan, Barbara i Damir su angažirali Zumru da čuva malog Džemicu, a njemu je dozvoljeno da s dijetetom bude samo u prisustvu jednog od roditelja. No, sve će se promijeniti kada se Zumra iz šetnje vrati bez Džemice. Dijete je oteto i Izet će tu okolnost iskoristiti da sticanje povjerenja u njegov odgojiteljski rad. Čombe i Refko od Faruka dobiju zadatak generalno očistiti radio stanicu. To od njih dvojice zahtijeva izniman intelektualni napor.

1.sez., 15.ep., 24. travanj

Kako bi sačuvao mladenački izgled Šukrija koristi hidratantne kreme. Zabrinut za svoj izgled i Izet odlučuje napraviti nešto po tom pitanju. Kako bi došao do najboljih preparata za pomlađivanje on u priču uključuje Samira. Nesretnim slučajem Faruk će otkinuti glavu lutki koju je Ajni prije smrti poklonila njena mama, a istovremeno će Šukrija slomiti punu bocu Izetove skupocjene maksuzije. Oba ta događaja će nizom okolnosti biti pripisani Zumri. Ni kriva ni dužna Zumra će dobiti otkaz.