Hakan i Čiček sve se više zbližavaju, a Pelin je vrlo nesretna što je izgubila Hakana i još jedanput dopustila da joj ljubav izmakne iz ruku.

85.ep - ponedjeljak 19. prosinca
Čiček je zbunjena nakon poljupca s Hakanom i proživljava teške trenutke. I Hakan je zbunjen jer je makar na trenutak oslobodio osjećaje koje je do toga trenutka skrivao negdje u dubini duše i pokušavao ih zaboraviti pod krinkom prijateljstva. Dok se on bori sa svim tim mislima, Pelinin dolazak još više zakomplicira cijelu situaciju.S druge strane, vijest da Javuz više neće moći koristiti jednu nogu u konaku Baldarovih odjekne kao bomba. Čiček je jako nesretna zbog bratova stanja. Savaš je dovede kući i majku Šahnur posebno opomene da je ostavi na miru, no Šahnur se ne može suzdržati.

Javuz se trudi naviknuti na novonastalu situaciju i sve je bješnji od ljubavi koju gaji prema Jasemin, mržnje prema Savašu i boli svih gubitaka koje je doživio zbog njih.
Kod Nazan se pak čini da je sve u najboljem redu. Dok se Bora s jedne strane trudi darovima pridobiti Baranovo srce, s druge se trudi Nazan pokazati koliko je uzbuđen zbog djeteta koje očekuju.

86.ep - utorak 20. prosinca
Nakon prijedloga koji je Šahnur priopćila Jasemin, u kući zavlada napetost. Dok Jasemin proživljava šok zbog te ponude koja je poprilično jasna, svađa koja izbija između Lejle i Šahnur, kao i Lejlina želja da se vrati kući, samo začine događaje. Savašu je žao zbog muka koje Jasemin proživljava, pa joj daje jedno obećanje.

Čiček živi s Javuzom i kada dođe kući kako bi uzela nekoliko stvarčica, od zaposlenika kuće sazna važnu vijest koja se tiče Savaša i Jasemin i iznenadi se. Čiček još jedanput povjeruje u ispravnost odluke koju je donijela i pronađe spokoj s mišlju da ima potporu svoga brata Javuza. No žalosna vijest koja stiže iz Vana donosi kraj njezinu kratkotrajnu miru.

87.ep - srijeda 21. prosinca
Javuz prati razvoj događaja i uživa u tome što se korak po korak približava ostvarivanju svoga plana. To podijeli sa svojim najboljim prijateljem Džemalom. Javuzov doušnik “iznutra” je pak ime vrlo blisko Baldarovima! Jasemin i Savaš su na putu kojim su krenuli puni nade i uzbuđenja. Dvoje zaljubljenih odlučno je ne odustati, unatoč svim protivljenjima koja dolaze iz holdinga i kruga obitelji. No vijest koja u zadnjem trenutku stiže do konaka baca sjenu na njihove nade i uzrokuje Savašov brz odlazak iz kuće.

88.ep - četvrtak 22. prosinca
Savaš je odlučan zauvijek okončati krvnu osvetu između dva plemena i zavrnuo je rukave kako bi ispunio sve uvjete velike odgovornosti koju je preuzeo na sebe. I Jasemin, koja bezuvjetno podupire njegove snove i planove, spremna je pomoći. Neće ostaviti voljenog čovjeka samog u njegovoj borbi, učinit će sve što je u njezinoj moći. No ovog je puta njihov posao teži nego ikada.

Šahnur je svjesna da se nešto odvija iza njezinih leđa. Primjećuje da joj konci polako bježe iz ruku i nemirna je što je isključuju iz zbivanja.

89.ep - petak 23. prosinca
Hakan i Čiček sve se više zbližavaju, a Pelin je vrlo nesretna što je izgubila Hakana i još jedanput dopustila da joj ljubav izmakne iz ruku.Nazan je pak sumnjičava u vezi s brojnim Borinim potezima, no odlučna je da to ne pokaže. Nazan posjećuje Jasemin i porazgovara s njom, a kao rezultat tog razgovora, Jasemin odluči učiniti ono što Nazan od nje traži.Veza između Pale, koji je uzbuđen što su se u njemu probudili osjećaji koje nije doživio od mladosti, i Džejde, koja ne preza ni pred čime kako bi svoje izdajničke planove provela u djelo, svakoga dana još malo napreduje.