'Iako svoj posao obavljam pred kamerama, u privatnom životu imam fobiju od njih. Kad vidim novinare i fotografe koji rade priloge o poznatima, često znam potrčati i pobjeći'

U sklopu emisije Turki Ekstra, koja se emitira na kanalu MBC4 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, emitiran je opsežan intervju s glumicom Tuvanom Turkay koja je u arapskome svijetu postala popularna zahvaljujući ulozi u seriji Rastanak.

Arapskoj voditeljici Liani Dahdouh rekla je da ju je majka nakon rastave odvela u jednu reklamnu agenciju kako bi joj pomogla prihvatiti novonastalu situaciju. Imala je samo devet godina i glumila je u reklami koja je trajala minutu i pol. Zatim ju je voditeljica podsjetila da je ljudi često zamjenjuju s glumicom Tubom Buyukustun, a Tuvana joj je na to rekla: „Kad sam upoznala Tubu, pomislila sam da je ona najljepša žena na svijetu. Hvala obožavateljima koji me zamjenjuju s Tubom. To je zaista vrlo lijepo.

U sklopu intervjua glumica je na zahtjev voditeljice otpjevala dio jedne pjesme na arapskom jeziku te je nakon toga rekla da je za ljubav potrebno povjerenje i da je ono puno važnije od fizičke privlačnosti. Dodala je i da u životu treba izbjegavati negativne ljude.

Na voditeljičino pitanje zašto se o njoj tako malo piše u rubrikama koje su posvećene slavnima Tuvana je odgovorila: „Paparazzi se uglavnom kreću europskim dijelom Istanbula. Moja obitelj i ja živimo povučeno u azijskom dijelu grada. Iako svoj posao obavljam pred kamerama, u privatnom životu imam fobiju od njih. Kad vidim novinare i fotografe koji rade priloge o poznatima, često znam potrčati i pobjeći. Može se reći da sam po tom pitanju pomalo divlja. Volim obiteljski život i u određeno vrijeme volim biti kod kuće. Ne odgovara mi noćni život.“