Tuba govori kako se počela baviti glumom, kako bira svoje uloge te zašto je serija 'Ljubav i novac' stekla veliku popularnost.

Poznatu tursku glumicu, Tubu Buyukustun, gledatelji Nove TV upoznali su kao Asi, a trenutno je pratimo je u turskoj uspješnici 'Ljubav i novac'. U intervjuu govori kako se počela baviti glumom, kako bira svoje uloge te zašto je serije stekla veliku popularnost.1. Serija Ljubav i novac emitira se u puno zemalja. Veliko finale prve sezone imalo je najveću gledanost. Što mislite, zašto je ova serija toliko uspješna?

Tuba: Serija Ljubav i novac priča ljubavnu priču u dinamičnom okruženju. Kad sam prvi put čitala scenarij, svidio mi se narativni stil pa sam ga pročitala s puno entuzijazma. U zadnje vrijeme baš i nema puno scenarija koje čitam s toliko entuzijazma. Elif i Omer dvoje je posve različitih ljudi koje spoji nesretan splet okolnosti. Njih dvoje dijele svoju bol te kroz niz dinamičnih događaja otkrivaju jedno drugo. Svi su likovi razrađeni i imaju vrlo zanimljive priče. Mislim da se gledateljima serija sviđa zbog stalnog osjećaja napetosti, a i sama priča odudara od klasičnih ljubavnih priča.

2. Kako birate uloge u serijama? Držite li se određenih kriterija?
Tuba: Nastojim glumiti različite likove. Smatram da je to vrlo važno za moj glumački razvoj. To me čini zadovoljnom. Volim svaki od likova koje sam glumila jer sam u svakomu od njih dala nešto od sebe.

3. Kako ste se počeli baviti glumom? Mislite li da je za taj poziv važnija nadarenost ili dobar scenarij? Držite li se uvijek scenarija ili katkad improvizirate?
Tuba: Nikad nisam mislila da ću postati glumica. U djetinjstvu sam svakog tjedna željela biti nešto drugo. Željela sam biti i liječnica i inženjer. Studirala sam scenografiju. Nakon završenog studija ponudili su mi prvu ulogu. Željela sam se okušati. U glumu sam se jednostavno zaljubila te sam se nastavila baviti njome. Mislim da je gluma zvanje koje čovjek mora osjećati. Pisci scenarija određuju što će se s pojedinim likom dogoditi, tako da se volimo držati scenarija.

4. Turske TV serije popularne su u arapskom svijetu i na Balkanu. Što ih je učinilo toliko popularnima? Hoće li nove epizode biti jednako uzbudljive?
Tuba: Kvaliteta snimanja na iznimnoj je razini. Mislim da će likovi iz Turske uvijek biti zanimljivi u arapskom svijetu. Voljela bih glumiti još puno različitih likova.

5. Što biste poručili svojim obožavateljima?
Tuba: Laska mi što projekt u kojem sudjelujem s užitkom gledaju i u inozemstvu. Nadam se da će i ondje serija Ljubav i novac biti jednako popularna kao i u Turskoj. Hvala vam.