Engin Akyurek: 'Zahvaljujući seriji 'Ljubav i novac' počele su me zanimati stvari koje me prije nikad ne bi'

Popularnog turskog glumca Engina Akyureka, upoznali smo u seriji 'Izgubljena čast', a gledatelji Nove TV imali su priliku pratiti ga u turskoj uspješnici 'Ljubav i novac' u kojoj glumi Ömera, mladog i perspektivnog inspektora u Agenciji za suzbijanje organiziranog kriminala.

1.Serija Ljubav i novac emitira se u puno zemalja. Veliko finale prve sezone imalo je najveću gledanost. Što mislite, zašto je ova serija toliko uspješna?
Engin: Serija 'Ljubav i novac' ima drukčiju priču i ozračje. Prvih trinaest epizoda kombinacija su različitih žanrova, što je jedan od glavnih razloga zašto je serija toliko uspješna. Scenarij, redatelj, glumci i ostatak ekipe također imaju veliku ulogu u tome.

2. Kako birate uloge u serijama? Držite li se određenih kriterija?
Engin: Meni je važno da lik koji izaberem uistinu mogu doživjeti kao živu osobu. Uloge katkad traju više sezona. Mislim da glumci biraju uloge koje su im uzbudljive.

3. Kako ste se počeli baviti glumom? Mislite li da je za taj poziv važnija nadarenost ili obrazovanje? Držite li se uvijek scenarija ili katkad improvizirate?
Engin: Nastup u TV emisiji The Star Of Turkey 2004. za mene je bio prekretnica. Međutim, mislim da bih se i bez toga počeo baviti glumom. Oduvijek sam to želio. Mislim da je riječ o zvanju koje je vrlo teško definirati. Sve ovisi u ulozi koju glumiš. Naravno, svatko ima svoj stil, ali važno je znati da ga se može mijenjati.  Svaki put kad dobijem novu ulogu, osjećam se kao da upoznajem novu osobu s kojom krećem na putovanje tijekom kojeg osjetim nešto što nikad prije nisam osjetio. Glumački poziv vrlo je zanimljiv. Kroz njega možete učiti i početi se zanimati za stvari koje vas inače ne bi zanimale, primjerice, za policiju. To sam naučio u seriji 'Ljubav i novac'.

4.Turske su TV serije popularne u arapskom svijetu i na Balkanu. Što ih je učinilo toliko popularnima? Hoće li nove serije biti jednako uzbudljive?
Engin: Mislim da će se taj trend nastaviti. Nije čudno da su turske TV serije popularne u arapskom svijetu i na Balkanu. Lijepo je vidjeti da kao glumac možete svoje osjećaje podijeliti i izvan granica svoje zemlje. To pridonosi vrijednosti glumačkog poziva. Mislim da je vrlo uzbudljivo što nas ondje gledaju. Volio bih da tako i ostane.

5. Što biste poručili svojim obožavateljima?
Engin: Nastavite gledati seriju 'Ljubav i novac'.