Mlada glumica govori o tome kako je prošla težak ispit kad je, nakon što je dobila poziv iz serije 'Ljubav i novac', saznala da joj je otac četvrti put obolio od raka.

Hazal Turesan je nakon studija glume u Ankari došla u Istanbul i godinu i pol godinu živjela od sinkronizacija. Sada utjelovljuje lik Asli u seriji "Ljubav i novac" koju gledatelji imaju priliku pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV.

1. Kako si došla do ideje da studiraš glumu dok si studirala međunarodne odnose?
Hazal: Znala sam da se neću baviti poslom koji je vezan za međunarodne odnose. Nisam htjela gubiti previše vremena. Moja je obitelj govorila: “Studiraj, a glumom se bavi iz hobija.“ Zatim sam prošla na prijamnom iz glume, a da nisam rekla obitelji. Napustila sam studij međunarodnih odnosa na trećoj godini i u Ankari završila glumu.

2. Kako je reagirala tvoja obitelj kad je saznala?

Hazal: Razumjeli su me kad sam im rekla. Kad su me vidjeli na sceni, rekli su da se zaista moram baviti tim poslom.

3. Za vrijeme školovanja glumili ste u serijama. Što vam znači to iskustvo?
Hazal: Dok sam studirala u Ankari 2010. godine, počela sam glumiti u serijama. Glumila sam u trećoj epizodi „Deniz Yildiz“. Odmah potom dobila sam ulogu u seriji „Ne zaboravi me“. Kad sam završila studij, došla sam u Istanbul. Godinu i pol poslije započela sam glumiti u seriji „Ljubav i novac“.4. Što ste radili u razdoblju od godinu i pol?
Hazal: Pokušavala se uzdržavati u Istanbulu. Serija „Ne zaboravi me“ pružila mi je iskustvo kamere i priliku da prikupim novac. Godinu i pol sam se mučila. Stanarinu sam plaćala radeći sinkronizacije. Onda sam postala glas u jednom programu i počela dobivati stalna primanja. Tako sam živjela bilo neko vrijeme.

5. Niste li utonuli u beznađe u tom razdoblju?

Hazal: Prijateljica s kojom sam došla u Istanbul i ja pomislile smo: „Jako nam je loše, uzalud smo studirale.“ Kad sam počela razmišljati da nemam talenta, dobila sam poziv iz serije „Ljubav i novac“. To je bilo kaotično razdoblje za mene. Zato što sam saznala da mi je otac bolestan.

6. Što ste proživjeli za vrijeme bolesti?
Hazal: Moj otac je imao rak pluća. To mu je bio četvrti rak. Sve ih je prebolio. Mislili smo da će i ovaj. Saznala sam da je ozbiljno bolestan kad sam išla na probno snimanje. Taj dan sam razmišljala kako ću provesti s ocem njegove zadnje dane.

7. Kako ste se uključili u seriju?
Hazal: Jedan dan, dok mi je otac bio živ, zazvonio je telefon i saznala sam da me Ay Yapim pozvao u seriju. Tata je rekao: „Molim te, idi.“ Kad se stvar realizirala, objasnila sam ljudima u tvrtki u kojem je stanju moj otac. Taj dan tata je rekao rodbini: “Hazal je uspjela, miran sam.“ U tom sam razdoblju ostala bez puno toga. Ocu je bivalo sve lošije.8. Poslije vam je rad dobro došao?
Hazal: Život mi je oduzeo nešto jako važno. U tom razdoblju sudjelovanje u seriji „Ljubav i novac“ bilo je jako važno za mene. Ta mi serija ne znači samo posao. Nakon što mi je otac umro, nisam poludjela zahvaljujući seriji „Ljubav i novac“.

9. Lik Asli koji glumite u seriji vidi sve što drugi proživljavaju, ali ne shvaća ono što je nju snašlo?
Hazal: Svjesna je onoga što se događa oko nje, ali ne zna što se njoj događa. Možda je slijepo zaljubljena.

10. U seriji glumite manično-depresivnu Asli. Pripremali ste se za ulogu proučavajući bolest?
Hazal: Iskreno, u mojoj okolini nije bilo pacijenta kojeg bih mogla proučavati. Puno sam istraživala čitajući knjige. Prijatelj psiholog mi je puno pomogao u vezi s tim. Nakon što bih pročitala scenu, posavjetovala bih se s prijateljem psihologom o načinu na koji bih trebala odigrati ulogu.

11. Kakve reakcije dobivate?
Hazal: Jedan dan sam srela jednog psihologa. Rekao mi je: “Ova bolest svakoga različito pogodi. Jako ste dobro uhvatili detalje i odlično glumite.“ To me učinilo jako sretnom.

Izvor: http://www.sabah.com.tr/magazin/2014/06/11/babam-oldugunde-cildirmadiysam-bu-dizi-sayesindedir

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju