Nakon što je svjedočio bliskosti Lare i Dorijana, Jakov postaje sve sumnjičaviji prema njihovom odnosu. Ljubomoran Jakov u bijesu odlazi Dorianu kako bi iz njega izvukao istinu.

2.sez., 36.ep - 8. studenog

Umjesto zahvalnosti za spašavanje ljudi iz požara, upravitelj i Boško, muče Dinka ne bi li iz njega izvukli informaciju gdje se skriva Alen. Dinko poludi i zaprijeti da će prijaviti upravitelja da je htio pustiti zatvorenike da izgore. Traži od Jeronima da stane na njegovu stranu. Jeronim se zauzima za Dinka i obeća mu pomoći u ublažavanju kazne. Jeronim u međuvremenu pronalazi Alenovo skrovište u krčmi gdje zatiče sretnu obitelj kako se sprema pobjeći iz zemlje. Alen i Vjera ga preklinju da ih ne prijavi policiji, no Jeronim dvoji.

Nakon što je svjedočio bliskosti Lare i Dorijana, Jakov postaje sve sumnjičaviji prema njihovom odnosu. Ljubomoran Jakov u bijesu odlazi Dorianu kako bi iz njega izvukao istinu. Jakov konfrontira Doriana, a sukob eskalira do te mjere da Jakov udari Doriana. Lara je svjedočila udarcu i tjera Jakova iz ordinacije te shvaća kako je jedini izlaz prestanak viđanja s Dorianom. Šimun pokušava iz Nele izvući što više informacija o Nikol. Uspije saznati samo da se ona vraća na Korčulu kako bi pobjegla od njega. No, Šimun i za to ima plan. Dok provodi vrijeme u zatvorskom dvorištu, Dinko ni ne sluti tko ga promatra.