Jakov je u jako lošem stanju. Nikša shvaća da će morati pronaći liječnika. Aisha dovodi doktoricu koja pregleda Jakova i zaključi kako je u vrlo teškom stanju i da nije sigurna hoće li Jakov preživjeti.

2.sez, 128.ep – ponedjeljak 6. svibnja

Dinko i Aisha odlaze u potragu za Iman i istinom, no pronalaze blisku osobu na rubu smrti – Jakova. U Maroku se dogodila strašna oluja i Jakov i Abdulah su doživjeli brodolom. Abdulah je poginuo, a Jakov je još jedva živ. Dinko i Aisha ga dobode na bazar. Karmen ga pokušava oporaviti, ali Jakov konstantno pada u nesvjesticu i zaziva Larino ime. Aisha je izvan sebe od šoka kad je čula od Jakova da je Abdulah mrtav. Saznaje u isti čas da je i Iman pobjegla s Leonom te da mu je pomogla u bijegu. Aisha u to isprva ne povjeruje, nego se ode pomoliti Alahu za sestru i za oca. Međutim, kad ugleda Iman, saznaje gorku istinu.

2.sez, 129.ep – utorak 7. svibnja

Lucijan dolazi po Leilu u Krčmu i njih dvoje odlaze. Lucijan i Leila provode romantično poslijepodne i na trenutak zaboravljaju ponor koji je između njih. Aisha saznaje da je Iman svojevoljno otišla s Leonom i tada uviđa da je njihov otac poginuo, jer je išao spasiti Iman, misleći da ju je Leon oteo. Aisha je razočarana i slomljena. Sestra ju je izdala. Zbog Iman je Abdulah umro. Kad shvati što se zapravo dogodilo, Iman doživi potpuni šok. Na Bazaru je spašava Nikša pomažući joj da se ne sruši na tlo, ali i saznaje za Imaninu izdaju. Leon se vratio u Split te se pojavljuje na vratima Zlatara. Nikol je uzrujana zbog svađe s Matom i Nelom. Leon koristi priliku kako bi se približio Nikol i predlaže joj da odu na piće. Nikol pristaje i oni provode ugodno poslijepodne u konobi. Leon poklanja Nikol figuricu od slonovače i kaže joj da nikada ne odustaje od onog što želi.

2.sez, 130.ep – srijeda 8. svibnja

Nikol i Mate se mire, no idilu prekine Matin pronalazak figurice od slonovače. Romantični trenuci sreće Leile i Lucijana bivaju kratkog vijeka. Oni shvaćaju da će među njima uvijek biti Dinko i činjenica da Lucijan ne želi odustati od svoje osvete.
Nakon spoznaje o sada već otvorenoj vezi između Lucijana i Leile, Lara napada prijateljicu i pred nju na kraju postavlja ultimatum. Leila šutnjom odabire Lucijanovu stranu i tužna Lara odlazi. Obje prijateljice su nesretne radi rastanka.
Nela odlučuje iskoristiti vezu između Lucijana i Leile u borbi protiv Lucijana i traži Vulićevu pomoć. Jakov je u jako lošem stanju. Nikša shvaća da će morati pronaći liječnika. Aisha dovodi doktoricu koja pregleda Jakova i zaključi kako je u vrlo teškom stanju i da nije sigurna hoće li Jakov preživjeti.