Mate je zgrožen nakon što je ulovio Leon i Nikol kako se ljube. Ona mu pokušava objasniti kako je sve krivo shvatio, ali on je neumoljiv.

2.sez, 139.ep - 27. svibnja

Lucijan spašava Zlatare od teške odluke, jer uhiti Leona. No licemjerni Leon ima rješenje za sve probleme i nudi Lucijanu ponudu koja se ne odbija – Jakova i Dinka na pladnju.
Lucijan je iznenađen Leonovim prijedlogom. Odmah prkosno odbije Leona i govori mu kako nema namjeru surađivati s njim. Međutim, Leon upotrijebi lukavu taktiku napominjući Lucijanu kako imaju isti interes i kako mu je on jedina šansa da dobije ono što želi. Lucijan popušta. Leon otkriva Lucijanu gdje su Jakov i Dinko u zamjenu za svoju slobodu. Nikol je ogorčena na obitelj koja ne želi pristati na Leonovu ponudu, optužuje ih da su iznevjerili Jakova i u suzama odlazi. Nikol utjehu pronalazi kod Leona koji joj i dalje govori kako joj je spreman pomoći. Nikol shvaća što mora učiniti. Odlazi u Italiju kod Tončija u zatvor. Preklinje oca da preda vilu Zlatar Leonu i tako spasi Jakova. Lucijan priznaje Leili kako je saznao gdje su bjegunci. Ona je užasnuta, moli Lucijana da ne učini ništa nažao Dinku, ali Lucijan joj odgovara da je već kasno. On kreće u Maroko i izvršit će ono za čim tako dugo teži. Lara i David snalaze se na pustom otoku. Lara iznenada primijeti da David ima temperaturu.

2.sez, 140.ep - 28. svibnja

Očajna Lara tješi bolesnog Davida govoreći mu neka izdrži. Tada se pred njom pojavljuje Jakov koji je došao spasiti svoju Laru. Lara i Jakov su ujedinjeni u ljubavi. No, sreću im remeti spoznaja o razmjerima Leonovih zločinačkih aktivnosti te briga o bolesnom Davidu. Kreću prema Maroku. Istodobno u Maroko dolazi Lucijan. Dolazi do čajane i raspituje se za bjegunce. Aisha odvodi Lucijana na krivi trag pa Abdulah ima dovoljno vremena pomoći Dinku u bijegu. Dinko kreće iz Safija, no u zadnji čas posustaje i odlučuje se predati svom najvećem neprijatelju. Nela optužuje Leilu za izdaju, no ubrzo zažali kad shvati da je očiti izdajnik Leon. Nela dijeli brigu s Matom kojeg izluđuje bezuvjetno povjerenje koje Nikol daje Leonu. Tonči potpisuje papire i naivno prepušta kuću Leonu. Nikol je presretna jer misli da spašava obitelj. Leon sve više otkriva svoje ljubavne namjere naspram Nikol; vodi je na ručak i dariva narukvicu. Leon iskoristi priliku i ljubi pripitu Nikol u najnezgodnijem mogućem trenutku.

2.sez, 141. i 142.ep - 29. svibnja

Mate je zgrožen nakon što je ulovio Leon i Nikol kako se ljube. Ona mu pokušava objasniti kako je sve krivo shvatio, ali on je neumoljiv. Bijesno odlazi kući i otkriva Neli što se dogodilo. Nela misli da je to sve Leonovo maslo. Nikol se vraća, traži od Mate oprost, ali joj ga on ne daje već pakira stvari i odluči je napustiti. Nikol je očajna. U kuću dolazi Leon na opće iznenađenje ukućana. On okuplja obitelj i od Nikol traži da im objasni gdje su bili prije poljupca. Nikol im otkriva kako je posjetila Tončija i zatražila od njega da prepiše kuću Leonu. Nela je zgranuta. U međuvremenu, dok Leila očajava zbog Davida i situacije s Dinkom i Lucijanom, Lucijan uhiti Dinka i traži od njega da mu otkrije Jakovljevu lokaciju. Nikol uvjerava šokiranu Nelu kako je kuća Leonu prepisana samo privremeno i da će ju Leon vratiti čim se Jakov vrati. Leon je demantira i otkriva svoje pravo lice. Kuća Zlatar će zauvijek ostati u njegovim rukama. Obitelj Zlatar zaprepaštena je. Svi optužuju Nikol koja se u suzama pokušava braniti. Nikol inzistira da Leon prizna Mati da nije spavala s njim, ali Leon to odbija. Nitko od obitelji ne vjeruje Nikol. Leon odlazi dajući im rok od tri dana da se isele. Mate napušta Nikol i ostavlja je slomljenog srca. Lucijan je doveo Dinka u svoj stan s namjerom da ga dokrajči. Iznenada se u Lucijanovom stanu pojavi Leila. Dinko shvaća da su Leila i Lucijan ljubavnici, bijesan je. Lucijan ne odustaje od svoje namjere da ubije Dinka, ali Leila ga preklinje da mu poštedi život. Neka ga odvede na sud i prepusti pravdi. Lucijan Leili za ljubav pristaje i poštedi Dinku život. Siroti David se budi u Safiju i uzaludno doziva svog oca.