Tonči potpisuje priznanje da je on ubio Šimuna Santinija, no policija je našla pištolj s Dinkovim otiscima prstiju. Shvaćaju da je ubojica Dinko Bilić i izdaju tjeralicu za njim.

71.ep, četvrtak, 24. siječnja

Dinko i Jakov odluče otići u Italiju. Prije odlaska Dinko se u bolnici oprašta s Leilom. Jakov je pored njega i Dinko ne može više izdržati. Saspe Jakovu u lice sve što misli o njegovom ponašanju prema Lari. Govori mu da je neiskreni gad i da mu je ovo zadnji trenutak da ispravi ono što je sam uništio nepovjerenjem prema Lari. Jakova Dinkove riječi probude iz transa. On shvaća koliko voli svoju ženu. Odlazi u zatvor i moli Laru za oprost te se ujedno oprašta s njom. Tonči potpisuje priznanje da je on ubio Šimuna Santinija, no policija je našla pištolj s Dinkovim otiscima prstiju. Shvaćaju da je ubojica Dinko Bilić i izdaju tjeralicu za njim. Dinko i Jakov bježe iz Splita brodom. Revoltirani Lucijan odlučuje preuzeti pravdu u svoje ruke. Odlazi u luku s namjerom da ubije Dinka. Jakov i Dinko se upravo otiskuju brodom iz splitske luke. Lucijan nanišani pištolj u Dinka i puca. Lucijan je upucao Dinka, no ne zna da je Dinka spasio Davidov privjesak oko vrata. Lucijan provede besanu noć na rivi i iznenadi se kada ugleda Nikol.

Leila se budi iz kome. Zlatari i Lara dobivaju sretnu vijest. Leila je odlučna odmah ići svjedočiti u ime Lare. Leila je šokirana kada sazna da je Dinko ponovno u bijegu pred policijom.

GLEDALI STE

68.ep, ponedjeljak, 21. siječnja

Dinko je upravo ubio Šimuna. Svi su prestravljeni tim činim i Dinko je svjestan što to znači. Ponovno će završiti u zatvoru. Tonči izjavi kako to neće dopustiti. On nagovara Jakova i Dinka da se riješe Šimunova tijela. Jakov teška srca pristane pomoći Dinku. Dinko je shrvan još jednim šokom. Leila doživljava srčani arest i pada u duboku komu. Jakov dobiva poziv iz zatvora. Lara je u trudovima. Ne razmišljajući ni sekunde Jakov odlazi u zatvor. Ana krene s njim. Jakov prisustvuje Larinom porođaju i rođenju kćerkice. Njihovu sreću kvari Ana. Lara tjera Jakova i izjavljuje da ga više nikad ne želi vidjeti.

69.ep, utorak, 22. siječnja

Presretna radi Marijina rođenja, Lara je sve svjesnija kako joj u životu nedostaje njena ljubav Jakov. Nakon njegove posjete u Lari se budi nada za pomirenjem, no Jakov je odbija ne želeći joj vjerovati naslijepo. Radi rođenja Marije i straha od opasnosti zvane Lara, Ana želi ubrzati planove oko vjenčanja, no Jakov oklijeva što u potpunosti pokoleba Anu. Nikol na to odluči razvedriti Anu odlaskom u isprobavanje vjenčanica, no samo je dodatno učini nesigurnom radi gorčine nakon susreta s Matom. No Ana ne misli odustati tako lako od Jakova... Pronađeno je Šimunovo tijelo i Lucijan je pozvan na identifikaciju. Lucijan se zaklinje ocu kako će pronaći počinitelja ubojstva i osvetiti se.

70.ep, srijeda, 23. siječnja

Stvari se otmu kontroli za Tončija, jer su u blizini kuće pronađeni tragovi krvi, a postat će još gore za njega i njegove sinove nakon što se Nikol neoprezno izlane. Tonči je uhvaćen u laži pred istražnim inspektorom. Prisiljen je priznati kako je jučer ipak razgovarao sa Šimunom. Inspektor hapsi Tončija i odvodi ga u policijsku stanicu. Svi su u panici. Jakov i Dinko grčevito smišljaju što napraviti. Shvaćaju da je jedini izlaz bijeg preko granice. Nikol ludi te traži od Jakova i Dinka da priznaju istinu o tome tko je ubio Šimuna. Tonči je u istražnom pritvoru podvrgnut ispitivanju. Odluči se braniti šutnjom kako bi sinovima kupio vrijeme. Na kraju revoltiran inspektorovim ispitivanjem preuzima krivicu na sebe. Jakov i Dinko opraštaju se s ukućanima. Nikol je bijesna na Jakova, jer pomaže Dinku. On joj pokušava objasniti da to čini samo zbog oca. Ana je također razočarana što Jakov odlazi i ostavlja je. Jakov joj obećava da će se brzo vratiti.