Na suđenju za ubojstvo Doriana, tužiteljstvo tvrdi da je Lara imala ljubavničku vezu s Dorianom. No Laru čeka još veći šok, jer traže maksimalnu kaznu zatvora.

66.ep - 20. prosinca

Na suđenju za ubojstvo Doriana, tužiteljstvo tvrdi da je Lara imala ljubavničku vezu s Dorianom. No Laru čeka još veći šok, jer traže maksimalnu kaznu zatvora. Dok Jakov razmišlja o odlasku na Larino suđenje, pojavljuje se Anina guvernanta, Danica, i obavještava Anu da je knez Nikola preminuo te Jakov odlučuje ostati uz Anu. Tjedan dana poslije smrti Aninog oca, Ana je zaljubljenija u Jakova više nego ikad, no njega more misli o Lari.

Jakov želi biti prisutan na izricanju Larine presude. Ana je povrijeđena i postavlja mu ultimatum. Jakov ipak odlazi na suđenje, a Ana pokuša oduzeti život. Dinko, zgrožen tretmanom nad Leilom, otima Leilu iz bolnice. Dovodi ju u kuću Zlatar te joj obećava da će se brinuti za nju. Lara je hrabra na izricanju svoje presude, no svejedno je u šoku kada čuje koliku će kaznu služiti. Mija je potpuno izbezumljena zbog presude te smišlja kako pomoći kćeri.