Iman ne želi prisustvovati Karmeninom i Nikšinom vjenčanju, ali Karmen je uvjeri da će naći svoga Nikšu i povede ju. Jakov vjenča Karmen i Nikšu.

2.sez, 135. ep. - 20- svibnja

Dinko ipak odluči potpisati Aishi brakorazvodne papire. Pošto nemaju čajanu više od njih nema nikakve koristi. Dinko se ponovo prisjeti Leile te je na kraju odluči nazvati. Oboje se teško nose s još uvijek prisutnim emocijama, ali i gnjevom te ponosom. Dinko je nakon poziva ogorčen i izgubljen, a s emocijama se nosi na jedini način koji poznaje: alkoholom i grubim stavovima. Pošto je Leila, između redaka, Lucijanu priznala da zna za Larin plan, on krene prema Zlatarima i Laru uhvati u bijegu. Lara je u nezavidnoj situaciji nakon što ju je Lucijan uhvatio u pokušaju odlaska u Maroko. Lucijan prijeti Lari i nudi joj ruku spasenja u vidu izdaje Dinka. Dok su Zlatari izloženi Lucijanovom teroru i nadzoru, pojačava se netrpeljivost između Mate i Leona. Jakov se budi i oporavlja, no ostaje zabrinut za svoju obitelj i radi činjenice što je Leon slobodan. Jakov ostaje nesvjestan osobe u kojoj njegova obitelj vidi glavnog pouzdanika. Karmen i Nikša su sve bliže ideji o povratku u Hrvatsku.

 2.sez, 136.ep - 21. svibnja

Lara ostaje pri svome te odbija Lucijanovu nemoralnu ponudu da izda Dinka. Lara će pronaći novu nadu preko Leile koja je napokon odabrala stranu kojoj će pomoći. Leon i Lara uspiju pobjeći zahvaljujući Leili. Lucijan pobjesni na Leilu zbog toga. Nikol mu ukaže da je bezosjećajan, jer ne želi pustiti Laru bolesnom mužu. Očajna Leila čeka Lucijana u stanu i preklinje ga za oprost. Izjavljuje mu ljubav. Lucijan popušta i priznaje joj svoje osjećaje. Pomire se. Nikša zaprosi Karmen koja pristaje i moli Jakova da ih smjesta vjenča. Iman je tužna jer gubi Nikšu, i Karmen je žao Iman. Lara i Leon se uz puno muke dočepaju broda i bježe prema Italiji, uvjereni da će potjera krenuti za njima.

2.sez, 137-138.ep - 22. svibnja

Nakon što se pomiri s Leilom, Lucijan iz samilosti obustavi potjeru za Larom. Leila se vraća u Krčmu i shvati da je David pobjegao od kuće. Leila u Splitu luduje od brige, jer nitko nije uspio pronaći njeno dijete. Obraća se Lucijanu za pomoć, a on angažira policijsku potragu. Iman ne želi prisustvovati Karmeninom i Nikšinom vjenčanju, ali Karmen je uvjeri da će naći svoga Nikšu i povede ju. Jakov vjenča Karmen i Nikšu.
Dinko se bijesno opija zbog Leile i ne bude pozvan na ceremoniju. Zamaskirani čovjek upada na vjenčanje i želi ih istjerati. Svi se zaprepaste kad otkriju da je Abdulah živ.
Lara i Leon se čude što nema potjere za njima. Leon hrabri Laru da će stići na vrijeme do Jakova, i zadobiva njeno povjerenje. Tijekom putovanja, Lara i Leon otkrivaju da na brodu imaju slijepog putnika – Davida. Leonu se smrači kad ga vidi i otkriva Lari svoje pravo lice nakon što ga ona krene moliti da se vrate nazad u Split. Zaprijeti joj da će ubiti Jakova ako mu ne prepiše Zlatar Plovidbu. Ona očajna pristaje i moli ga da ih pusti. Leon se vraća u Hrvatsku i obmanjuje Zlatare. Pohlepno traži dodatan novac za Jakovljevo liječenje i povratak.