Nela iz dosjea saznaje da je Lucijanova majka njena srednjoškolska prijateljica, Tamara. S njom dogovara susret na kojem otkriva da Tamara krije šokantnu tajnu.

2.sez, 87.ep, petak 22. veljače

Nela iz dosjea saznaje da je Lucijanova majka njena srednjoškolska prijateljica, Tamara (Vlasta Ramljak). S njom dogovara susret na kojem otkriva da Tamara krije šokantnu tajnu. Nela otkriva fotografiju Tamare i Šimuna, suočava se s Tamarom i shvaća da je Tamara sa Šimunom bila u vezi. Povezuje sve konce i otkriva da je Lucijan Šimunov sin. Lucijan pokušava manipulirati Larom i Anom, koje obje, iako uz silnu netrpeljivost, u stanici čekaju na bilo kakvu vijest o Jakovu. Pošto mu ni one ne nude odgovore, a Jakov inzistira na pružanju otpora, Lucijan ga odluči odvesti na neko mjesto gdje je siguran da će progovoriti. Dinko je odlučio oteti Karmen te uvjerava Nikšu, koji je saznao da je Jakov u zatvoru, da ga ode posjetiti. Nakon izvjesnog vremena, slaže Karmen da je Nikša traži i uspije je tako udaljiti s broda i dovesti ravno u Vladine ruke. Karmen shvaća da ju je Dinko izdao. Hrabro se suprotstavlja Vladi iako joj je jasno da je u teškom škripcu. Lucijan odvodi Jakova iz pritvora i govori zabrinutoj Lari kako je dobio nalog za Jakovljev premještaj u Split. Lara ništa ne sluteći povjeruje Lucijanu. Pred policijskom postajom Nikša ugleda Lucijana kako odvodi Jakova i odmah shvati što se događa. Upozorava Laru i Anu da je Jakov u opasnosti. Nikša, Lara i Ana kreću Aninim autom slijediti Lucijanov. Lucijan dovodi Jakova u napuštenu kuću gdje ga pod prijetnjom pištolja pokuša prisiliti da mu otkrije gdje je Dinko.

GLEDALI STE

2.sez, 84.ep, ponedjeljak 18. veljače

Jakov čeka Laru u crkvi svetog Nikole. Šokira se kad umjesto Lare pred sobom ugleda Anu. Ana je razočarana i bijesna kada shvati da Jakov želi vidjeti samo Laru. Istodobno, Anin plaćenik drži izbezumljenu Laru zarobljenu u automobilu i ne da joj da vidi Jakova. Ana na sve moguće načine pokušava pridobiti Jakova no on joj objašnjava da i dalje voli Laru. Ana je izvan sebe od bijesa i povrijeđenosti. Nela upoznaje Lucijana koji joj laže kako je prijatelj obitelji. Također ju obavještava da je Tonči u zatvoru, na što Nela inzistira da odmah ode u Anconu. Vlado stavi Esmu u istu sobu s Karmen te obje postaju zarobljenice.

Istodobno, Nikša pokušava izvući bilo kakve informacije o Karmen, no ne uspijeva. Amar je bijesan na Dinka jer je uvjeren da je on kriv što je njegova majka nestala. Karmen i Esma uspiju pobjeći te se Karmen i Nikša napokon sreću i uživaju u svojoj ljubavi. Esma optužuje Dinka da je kukavica što njega povrijedi. Vlado nalazi Dinka i napada ga.

2.sez, 85.ep, utorak 19. veljače

Lucijan podržava Nelu u njenom naumu da ode k Tončiju, no zauzvrat traži informaciju o Jakovljevom i Larinom mjestu sastanka. Ana ipak pušta Laru i Jakova da se vide. Lara i Jakov su presretni i ni ne slute Anin plan. Naime, Ana iz ljubomore prijavljuje Jakova policiji. Ipak, mori ju grižnja savjesti te ga odlazi upozoriti, no samo jedan pogled na Jakova i Laru u ljubavi u njoj ponovno probudi bijes. Policija okružuje crkvu i Jakov se prisiljen predati, unatoč Larinim molbama. Vlado otima Dinka te njih dvojica postižu dogovor. Vlado će Dinku osigurati lažne isprave i nešto novaca a Dinko će predati Karmen. Iako se pravi odlučan, Dinku taj dogovor užasno teško pada te se on od jada opija. Istodobno, Esma je zabrinuta zbog njega i priznaje Karmen da se zaljubila. Nela i Tonči doživljavaju prisni trenutak kada ga ona posjeti u zatvoru.

2.sez, 86.ep, srijeda 20. veljače

Jakova odvode, a Lara obećava Ani da će se osvetiti. Jakov pak odbija bilo što reći policiji o tome gdje se nalazi Dinko. Dinko zaspe u luci. Esma ga nalazi mamurnog i ljuta je na njega. Svi su iznenađeni Dinkovom prisnošću spram Karmen, nesvjesni da je to dio njegovog paklenog plana. Nelu zanima tko je Lucijan. Tonči je uvjerava da Lucijan ima samo dobre namjere no Nela ne odustaje od kopanja. Nela poziva inspektora Domagoja te traži od njega da joj sazna što više o Lucijanu. Istodobno, Lucijan dobiva natrag posao inspektora te se zaklinje da će i Jakova i Dinka izručiti pred lice pravde. Nela uporno pokušava saznati bilo kakvu informaciju o Lucijanu. Nakon što tjera Danicu iz kuće, angažira Domagoja, Tončijevog prijatelja, koji joj daje njegov dosje. Lucijan, ne sluteći da Nela kopa informacije o njemu, odlazi u Crnu Goru gdje udarcima i ucjenama pokušava od Jakova izvući podatak gdje se skriva Dinko. Iako Jakov saznaje da mu je Lucijan podmetnuo drogu, šuti i ne izdaje svog brata.