Jakovu je sve lošije. Karmen i Nikša odluče da je vrijeme da pozovu Laru. Lara saznaje da je Jakov nastradao i obavještava o tome zaprepaštenu Nelu.

2.sez, 131.ep - 13. svibnja

Nela se preko inspektora Vulića domogne dokaza o ljubavnoj povezanosti Lucijana i Leile i njima ucjenjuje Lucijana. Predat će fotografije s Leilom njegovim šefovima i medijima ako ne odstupi s pozicije. Lucijan glumi hladnokrvnost, ali kad ona ode, shvaća da ga drži u šaci. Posjećuje ga Leila kojoj je primoran priznati istinu. Ona se razljuti i odlazi kod Zlatarovih gdje se obračunava s Nelom, a kasnije i s Larom, koja i dalje ne odobrava njenu i Lucijanovu vezu. Jakovljevo stanje se ne popravlja i, dok se Nikša i Karmen boje za njegovu sudbinu, Dinko se ne miri s pesimističnim dijagnozama. Dinka trgne spoznaja da, kao Aishin muž, ima pravo na Abdulahovu imovinu. Na vidjelo opet izlazi Dinkova nezrelost i nemogućnost da se suoči s problemima. Unatoč Nikšinom negodovanju, Karmen razgovara s Aishom i Iman sa željom da ih pomiri, no nema uspjeha. Hoće li sestre zauvijek ostati u zavadi? Leon iznenadi Nikol poslovnom ponudom koja se ne odbija, nudeći joj posao njegove asistentice. Istodobno Leonovo ponašanje budi sve veću sumnju kod Lare. Nikol ipak pristaje na Leonovu ponudu bez obzira na Matinu i Larinu sumnjičavost. No, za svaki slučaj, zatraži do Lucijana da provjeri Leona te tako saznaje da Leon ima kriminalni dosje.

2.sez, 132.ep - 14. svibnja

Nakon obračuna sa Nelom i Larom, Leila dolazi u Lucijanov ured s namjerom da prekine s njim. Govori mu kako ne želi da ispašta zbog nje jer joj je previše stalo do njega. Lucijan joj ne vjeruje. Govori joj kako sve to radi jer želi biti s Dinkom, ali Leila ga optužuje i govori mu da ju je razočarao. Lucijan joj povjeruje, ali Leila kaže da je prekasno za njih. Nikol odluči Leona suočiti s njegovom kriminalnom prošlošću, ali on njome uspješno manipulira, objašnjavajući joj da se radi samo o jednoj krađi iz mladih dana, kojom je pokušao osvojiti djevojku. Nikol mu povjeruje. Dinko je obavijestio Aishu kako preuzima čajanu od njezinog oca te ona zbog toga pozove Iman da joj pomogne da potjeraju Dinka. Lara uništava fotografije Lucijana i Leile. Nela je bijesna na nju zbog toga.

2.sez, 133. - 134. ep - 15. svibnja

Nakon što Lara i Leon sklope novi posao, Nikol je puna entuzijazma, jer će dobiti prvu priliku da se dokaže kao Leonova asistentica. No, Leon joj otkriva što se zapravo krije iza njegovog poslovanja. Nikol je šokirana otkrićem da se Leon bavi švercom, a on je nagovara da mu se pridruži. Jakovu je sve lošije. Karmen i Nikša odluče da je vrijeme da pozovu Laru. Lara saznaje da je Jakov nastradao i obavještava o tome zaprepaštenu Nelu. Obje žene su u panici i ne znaju što učiniti. Lara želi odmah krenuti u Maroko avionom, ali Nela je upozorava da je to previše opasno. Nela ima ideju. Zamolit će Leona da preveze Laru svojim brodom. Leon je iznenađen njihovom molbom, ali pristaje. Lara i Nela su beskrajno zahvalne Leonu. Lucijan dolazi po Leilu u krčmu i vodi je sa sobom. Govori joj da neće dopustiti da se bilo što ispriječi između njih i da je spreman riskirati sve za njihovu ljubav. Njih dvoje se prepuštaju nježnostima. Ipak, Leila je uplašena, boji se budućnosti i Lucijan to primjećuje. Pokušava smiriti Leilu i govori joj kako ništa nije važno osim njih dvoje. Leili to nije dovoljno. Ona odlazi u vilu Zlatar i moli Laru za pomoć. Leila zamoli Laru da uništi slike, no Lara ju obavijesti kako je ona slike već uništila. Aisha napada Dinka i zahtijeva od njega razvod. Karmen je uz Jakova koji se iznenada počne gušiti i gubiti dah. Junaci u Maroku prisiljeni su pozvati liječnicu koja od njih traži novac za tretman u bolnici. Oni su u panici. Nemaju novca, a Jakovljev život je u opasnosti. Iman i Aisha se ponude pomoći i odluče prodati čajanu. Dinko je isprva zgranut. Lara je spremna na put.