Leon laže kako čovjek koji drži Karmen traži od njih novac za otkupninu. Leon ponudi Jakovu i Nikši unosan, ali riskantan posao koji oni ne mogu odbiti.

2. sez., 109.ep, ponedjeljak 1. travnja 

Bolesnu Karmen prepoznaje Iman i odluči joj pomoći. Odlazi po Nikšu, ali je u tome spriječi bijesni Leon koji joj zaprijeti. Karmen se budi ponovo zatočena s Leonom kraj sebe. Karmen ima malariju, ali se Iman brine o njoj da prizdravi. Karmen je svjesna da su svi u istoj igri te da je i Iman ista kao i Leon. No, osjeti da se Iman bori protiv same sebe i da nije toliko podla i zla kao Leon. Aisha ipak ne može skriti veliki grijeh. Konačno prizna Ibrahimu da nije djevica, na što Ibrahim poludi i optuži Abdulaha da mu je smjestio. Abdulah se bori s velikom sramotom što mu se dogodila, razočaran je u kćer i očito se drugi put s istim grijehom u obitelji ne može nositi. Slomljen je, ali do kraja želi saznati tko je obeščastio Aishu.

Usprkos Nelinom protivljenju, Lara je odlučna te nastavlja pjevati kako bi zaradila nešto novca. Zlatarice se udruženo bore kako skupiti novac, iako Nela nije presretna što Lara uličnim pjevanjem zarađuje svoj dio.

Lucijan shvati da je Leila došla, jer želi isto što i on, pa je strastveno poljubi. Leila mu se prepusti. Lucijan i Leila bore se s emocijama, i koliko god se Leila odupire, u sebi ne može pobijediti ono što osjeća prema Lucijanu.

 

2.sez., 110.ep, utorak 2. travnja

Bolesnu i onemoćalu Karmen prepoznaje Iman i odluči joj pomoći. Odlazi po Nikšu, ali je u tome spriječi bijesni Leon koji joj zaprijeti. Karmen se budi ponovo zatočena s Leonom kraj sebe. Karmen ima malariju, ali se Iman brine o njoj da prizdravi. Karmen je svjesna da su svi u istoj igri te da je i Iman ista kao i Leon. No, osjeti da se Iman bori protiv same sebe i da nije toliko podla i zla kao Leon. Aisha ipak ne može skriti veliki grijeh. Konačno prizna Ibrahimu da nije djevica, na što Ibrahim poludi i optuži Abdulaha da mu je smjestio. Abdulah se bori s velikom sramotom što mu se dogodila, razočaran je u kćer i očito se drugi put s istim grijehom u obitelji ne može nositi. Slomljen je, ali do kraja želi saznati tko je obeščastio Aishu. Jakov brani Aishu pred Abdulahom koji je otvoreno kompromitira da pred svima kaže tko je krivac, zbog čega na kraju Abdulah optužuje Jakova za oduzimanje časti njegovoj kćeri.

2.sez., 111.ep, srijeda 3. travnja 

Jakov zove doma i emotivna Lara uspije konačno čuti glas svoje ljubavi. Jakov ne otkriva gdje je, ali kaže da su na sigurnom i brine se za Tončijevo zdravlje. Nela ga umiruje da one – žene o svemu vode brigu. Jakovu strašno nedostaje Lara. Iman njeguje bolesnu Karmen, no na kraju se slama i priznaje joj da je zaljubljena u Nikšu. Karmen ostaje šokirana. Abdulah je bijesan, jer je uvjeren da je Jakov taj koji je obeščastio Aishu. Dinko to ne može više izdržati i na glas priznaje da je on krivac. Abdulah u bijesu napada Dinka, govoreći da je silovao njegovu kći i uništio joj život. Aisha stane u Dinkovu obranu. Kaže ocu kako je bila s njim dobrovoljno. Abdulah je u šoku. Izjavljuje da je jedino rješenje da se Dinko prebaci na Islam i oženi Aishu. Dinko to pokuša odbiti, ali Abdulah neće ni da čuje. Konačnu riječ preuzima Aisha koja zaključi da se nikad ne bi udala za muškarca koji ju ne voli. Abdulah je primoran otjerati Aishu iz kuće, jer je osramotila obitelj. Leila se oprašta sa svima i izjavljuje da odlazi u Maroko, a nakon toga u Jemen. Lara je zatečena kad shvati da se Leila nema namjeru vraćati. Leila otkrije Lari kako se Nela sprema izdati Dinka i Jakova. Leon je odrezao pramen Karmenine kose s planom ucjene Jakova i Dinka.

2.sez. 112. i 113.ep, petak 5. travnja

 

Leon pokazuje Dinku i Jakovu pramen Karmenine kose. Laže im kako čovjek koji drži Karmen traži od njih novac za otkupninu. Leon ponudi Jakovu i Nikši unosan, ali riskantan posao koji oni ne mogu odbiti. Navodni otmičari traže visoki iznos za Karmenin otkup i Nikša procijeni da nemaju drugu opciju nego pristati na Leonovu pomoć. Jakov pristaje, ali Dinko odbija.

Lara izravno kaže Neli u lice kako je otkrila njenu i Lucijanovu nagodbu i Nelinu namjeru da izda vlastitog sina kako bi spasila Tončija. Lara će učiniti sve samo da je spriječi u tom naumu. Nakon razgovora s Nikol i svađe s Larom, Nela ipak shvaća da ne smije vjerovati Lucijanu. Leila je upravo na odlasku iz Splita kad je zaustavlja policija koju je poslao Lucijan. Lucijan privodi Leilu radi pokušaja bijega u Maroko kod Dinka. Jednu noć od nje pokušava izvući priznanje, ali je na kraju pušta, jer shvaća da će do Dinka prije doći ako je ona na slobodi. Odluči je pratiti. Uhvati je netom prije ulaska na trajekt.

Lucijan u naguravanju otme Leili karte za put, a ona njemu, prije nego vidi kuda ide, pištolj. Nakon što joj ga pokuša oteti iz ruke, pištolj upali. Lucijan je nastrijeljen. Leila je zaprepaštena nakon što je ranila Lucijana. Brod kojim je htjela otploviti svaki čas treba otići. Leila je u dubokoj dilemi što učiniti.