Jedna od najgledanijih i omiljenih domaćih serija danas će doživjeti svoje finale.

2.sez, 163.ep - 1. srpnja

Nakon napada na Lucijana u sudnici, u sobi za posjete Dinka dočekuje Leila. Kaže mu da je ostavila Lucijana. Dinko je iznenađen, no ona mu priznaje da ga voli te da ga je spremna čekati cijeli život ako treba. Leila je odlučna i prosi Dinka. Dinko pristaje.

Policija je uhvatila Leona te on daje iskaz u kojem bezočno laže i za sve optužuje Lucijana. Nikol je i dalje u kritičnom stanju. Dok Mate brižno bdije nad njenom posteljom, očajna i bijesna Nela odlazi u zatvor k Lucijanu želeći mu sve reći u lice. Lucijan se kaje, a Nela se slama u boli. Karmen se i dalje ne osjeća dobro te Nikša inzistira da ju odvede u bolnicu, gdje susreću Matu koji im sretno govori da su Nikol i dijete dobro. Došao je dan izricanja presude Jakovu i Dinku. Lara je hrabra, spremna je na sve.

2.sez, 164.ep - 2. srpnja

U krčmi je veliko slavlje povodom puštanja Jakova i Dinka na slobodu. Svi su sretni, ali nedostaje im Tonči. Leila i Dinko žele napustiti Split i započeti novi život daleko od svega, no Lara i Jakov se odlučno usprotive toj ideji. Jakov, Dinko i Nikša saznaju da je Leon Lozar pobjegao iz zatvora. Momci vjeruju da će brzo biti uhvaćen i odlaze u vilu Zlatar, koja u Dinku i Jakovu budi uspomene. Jakov želi da se što prije svi presele u vilu. Leila posjećuje Lucijana u zatvoru, oprašta se s njim te odlazi u njegov stan po stvari.

2.sez, 165.ep - 3. srpnja

Jedna od najgledanijih i omiljenih domaćih serija danas će doživjeti svoje finale. Serija 'Larin izbor' rušila je rekorde gledanosti te postala jedna od najpopularnijih uradaka hrvatske produkcije. Konačan rasplet gledatelji će večeras moći vidjeti na malim ekranima.

Leon je oteo Leilu i planira ju prodati, kao što je to napravio s Karmen. Dinko odlazi u Lucijanov stan, no tamo ne zatiče nikoga. Odlazi Lucijanu kako bi zatražio njegovu pomoć. Lucijan mu pomaže te on i Nikša pronalaze Leona i spašavaju Leilu.

Nekoliko mjeseci kasnije, sve je napokon na svome mjestu. Nikol i Karmen očekuju trenutak kad će postati majke, obitelj Zlatar se vratila u svoju vilu, brodogradilište ponovo posluje, a došao je i dan vjenčanja Dinka i Leile. Na dan vjenčanja, na vratima vile pojavljuje se Tonči. Svi se okupljaju u Krčmi na vjenčanju Dinka i Leile.

Glavnu junakinju u seriji ´Larin izbor´ utjelovila je Doris Pinčić, kojoj je uloga Lare ujedno i prva velika naslovna uloga. Popularnost serije vinula je mladu zadarsku glumicu u zvjezdane visine, a gotovo ne postoji osoba u zemlji, ali i šire, koja ne poznaje lik nježne, romantične, ali i borbene Lare Zlatar. Odlična priča iz pera Jelene Veljače, odličan glumački cast te ljepote Jadrana, omogućile su da Larin izbor zaživi izvan granica Lijepe naše. Tako su zaplete lijepe junakinje pratili i diljem Europe i Bliskog istoka. Serijom 'Larin izbor' Nova TV je započela novi trend u hrvatskoj TV industriji te uspješno plasirala domaću seriju izvan granica Europe.
Ulogu kapetana Jaše imao je najpoželjniji hrvatski glumac Ivan Herceg, dok je njegovog zločestog polubrata maestralno odglumio Filip Juričić.