PON-PET 21.25

Autori i glavni pisci: Vlado Bulić i Mirna Miličić
Kreativni producent: Goran Rukavina
Producent: Sanja Tucman
Operativni producent: Boris Pavelić
Redatelji: Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić, Robert Orhel
Direktor fotografije: Mario Oljača, Dragan Marković


LIKOVI:
KATARINA (Mirna Medaković)
DAMIR (Momčilo Otašević)
MILE (Milan Štrljić)
ZDENKA (Suzana Nikolić)
STIPE (Miodrag Krivokapić)
ANE (Barbara Vicković)
SNJEŽANA (Jagoda Kumrić)
TOMISLAV (Miran Kurspahić)
BARBARA (Ecija Ojdanić)
SVETO (Žarko Radić)
JOSIP (Asim Ugljen)
DIANA (Tijana Pečenčić)
MILICA (Sanja Vejnović)
VIŠNJA (Vesna Tominac)
MARKO (Željko Pervan)
KREŠO (Janko Popović Volarić)

NOVI LIKOVI:
DARIO       ..... Vladimir Posavec Tušek
MIRANDA ...... Jelena Perčin
MATE       ...... Petar Burić
SARA       ...... Katja Rožmarić
TINA       .........Monika Mihajlović

Već s prvom sezonom serija se proslavila titulom najgledanije domaće serije u 2014. i 2015. godini, a sada nas očekuju novi nastavci popularne dramske serije koja je osvojila srca gledatelja ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. U međuvremenu je Kud puklo da puklo otkupljeno u više od 30 zemalja svijeta, a hrvatska publika uskoro ima priliku pratiti premijerne nastavke druge sezone ove jedinstvene dramske serije s elementima humora.

Uzbudljiva radnja, humoristični dijalozi te savršeno uigrana ekipa recept je za uspjeh ove serije čije popularne junake pratimo i u novoj sezoni, uz poneko i novo lice koje će dodatno začiniti radnju serije.O radnji druge sezone:

OTVARA SE HOTEL
Prva sezona završila je sretnim završetkom. Unuci su osvojili nasljedstvo kojim su spasili selo od ovrhe, a ostatak novca su odlučili uložiti u gradnju hotela na seoskom zemljištu.
Dok traje ceremonija otvaranja hotela, u selo se vraća nepoznati muškarac – mafijaš Stanislav (Ranko Zidarić) u potrazi za svojim dijamantima, no nizom nesretnih komičnih okolnosti on pogiba u hotelu.

Dario (Vladimir Posavec Tušek), njegov računovođa, dolazi u potragu za njim i dijamantima i nema izbora osim da se nastani sa svojom obitelji u Oštrovcu te pokuša doći do zakopanog blaga. Kad izludi od propalih pokušaja potrage za dijamantima, da bi prikrio svoj identitet, Dario se odluči baviti poljoprivredom. S vremenom otkrije da u tome uživa i da je u tome poprilično uspješan. Kroz rad na zemlji, on se zbližava sa svojim kćerima (Tina i Sara), te sve manje misli na dijamante. Nezadovoljna činjenicom da je njen suprug odustao od potrage za blagom, Miranda (Jelena Perčin) ostavlja Darija. I dok se Dario zbližava s Ane (Barbara Vicković) i uživa u životu daleko od grada, u Oštrovac se, u opasnom društvu, vraća Miranda, odlučna pronaći dijamante.

Katarina (Mirna Medaković) i Damir (Momčilo Otašević) žive u Đurinoj kući, nedaleko od Mile (Milan Štrljić) i Zdenke (Suzana Nikolić) koji su im stalno za vratom. Dvije obitelji ubrzo počinju izluđivati jedna drugu, pojavljuje se niz humorističnih generacijskih i karakternih obiteljskih nesuglasica.

Od novih likova upoznat ćemo i seoskog policajca Matu (Petar Burić), Darijeve kćerke Tinu (Monika Mihajlović) i Saru (Katja Rožmarić), te brojne druge likove koje će život u Oštrovcu učiniti vrlo živopisnim i zabavnim.


O LIKOVIMA:

DARIO ŽERAVICA
Dario je računovođa, vrlo vješt i precizan i kao takav je, još na početku karijere, zapažen u kriminalnim krugovima. Kako je po prirodi samozatajan i pomalo plašljiv, teško se mirio s pozicijom mafijaškog računovođe, no ubrzo mu se svidjelo kada je shvatio da mu ta pozicija donosi dosta stvari koje prije nije mogao imati – novac, poštovanje i naravno lijepe djevojke, ali i stres i žgaravicu tako da je cijelo vrijeme u sukobu sam sa sobom.
Iz prvog braka ima dvije kćeri – Saru i Tinu. Njegov odnos sa kćerima je u osjetljivoj fazi. Cure žive s mamom, a Dario osjeća grižnju savjesti zbog razvoda. I dok ga starija Tina otvoreno krivi za razvod i novu ženu, mlađa Sara ga razumije, ali također ne odobrava novu mamu Mirandu. Dario se malo više razumije sa Sarom jer je po karakteru sličnija njemu, dok s Tinom ne može nikako uspostaviti kontakt od kad je ušla u pubertet. Njegov boravak u Oštrovcu će biti sve samo ne idiličan. S jedne strane strah i panika oko izgubljenih dijamanata, a s druge strane obitelj koja se ne podnosi. Naime, kćeri i Miranda po prvi put žive skupa i to se pretvara u pakao. S treće strane su seljani koji iz najboljih namjera da se predstave kao divni domaćini izluđuje već ionako sluđenog Daria.
Njegov neplanirano dugi boravak u Oštrovcu natjerat će ga da počne preispitivati cijeli svoj život.


MIRANDA ŽERAVICA
Miranda je Darijeva druga supruga koja je prije udaje bila hostesa/manekenka/pjevačica, ne pretjerano uspješna jer nije baš previše bistra, ali je zato ambiciozna i atraktivna. Svi njeni planovi pođu ukrivo jer ipak u jednom koraku prevlada glupost. Miranda je vrlo zabavna osoba dok je sve po njenom i dok je ona u centru pažnje, no kad toga nema, zna biti vrlo neugodna. Miranda nije sebe zamišljala u ulozi maćehe. Više je kćerima željela glumiti prijateljicu, no nije računala na otvorenu Tininu mržnju i prezir pametne Sare. U tom će odnosu ona uvijek izvući deblji kraj. No kad joj pukne film i ona će njima uzvratiti istom mjerom. Boravak u Oštrovcu će joj teško pasti, ali će to ipak pregristi jer je želja za dijamantima ipak jača. Osim što mora živjeti u skromnom hotelu i glumiti pred seljanima brižnu suprugu i pomajku, Darijeva nesposobnost da pronađe dijamante je dovodi do ludila. Kako je Dario zauzet kopanjem, kćerima i prijateljstvom sa Ane, Miranda će tražiti zabavu izvan kuće, uglavnom samo zato da izazove Dariovu pažnju. To je prvenstveno Damir koji neće imati ništa protiv njene pažnje. To će je dovesti u konflikte sa Katarinom, a zatim i sa ostalim ženama koje će se udružiti protiv „razaračice brakova“.

TINA ŽERAVICA
Tina je mlada buntovna djevojka koja nije još sigurna što bi sa sobom u životu. Razvod roditelja joj je teško pao jer ju uhvatio u pubertetskim godinama i s tim se još nije pomirila zato čini sve da roditeljima zagorča život. Međutim, taj njen prkos i inat samo je maska ispod koje se krije tužna djevojka. Upisala je fakultet na koji su je roditelji nagovorili, ali cijelu godinu nije uopće odlazila na fakultet i kad je pala godinu, majci Suzani je pukao film pa ju je poslala ocu na preodgoj. A otac, iz nekog razloga, privremeno živi u Oštrovcu.
U Oštrovcu Tina zabavu nalazi u društvu Damira i Josipa, kao treći mušketir. No kada joj Dario zabrani to druženje Tina će iz prkosa izvoditi cirkus. Sa seljanima će Tina imati dobar odnos. Već navikli na Katarinu, lakše će razumjeti novu svojeglavu stanovnicu sela, ali s obzirom na Tinin blaži karakter, lako će je zavoljeti. Romantične osjećaje razvit će prema seoskom policajcu Mati.


SARA ŽERAVICA
Sara je draga djevojčica, pomalo šutljiva (po svom izboru) inteligentna i znatiželjna. Boluje od astme. Nju zanima sve: matematika, knjige, kemija, životinje... Ima ambiciju postati znanstvenica i pronaći lijek za astmu i sve druge bolesti. Kako joj mama nikad nije dala da ima ozbiljnog kućnog ljubimca, osim zamorca, život na selu je Sari kao u raju. Njeni će najbolji prijatelji u selu biti Hund i Stipe. Stipe je deda kojeg nikad nije imala, a ona je unučica koju Stipe cijeli život želi. Iako će je Stipe u početku koristiti da sazna nešto o Dariu, taj će odnos kroz cijelu sezonu biti najiskreniji. Sara Mirandu vidi kao nepotrebno biće koja zauzima prostor na zemlji nekom pametnijem. Sestri zamjera nedostatak ambicije jer ona misli da svako treba imati svrhu na planeti. S druge strane mama joj je nabila kompleks da nije dovoljno lijepa jer ju za razliku od Tine nikad nije gnjavila oko izbora odjeće i frizure.


MATE
Mate je novi mladi policajac koji dolazi u Oštrovac da popuni upražnjeno mjesto. Mate je u svom poslu jako revan i ozbiljno ga shvaća pogotovo stoga što mu je ovo prvi put da sam vodi postaju pa makar to bila i ova oštrovačka.
Mate je dijete sa sela i prilično je ozbiljan za svoje godine. On, za razliku od Tine, nije imao bogate roditelje da mu ispunjavaju želje pa si je sam plaćao studij, paralelno radio i studirao i posao policajca mu je sve što ima. Međutim, on je friški pitomac i do sada nije imao ozbiljnijeg policijskog iskustva. Zato je tu Stipe.
Mate u Stipi vidi starog policajca s iskustvom te njegove savjete upija kao spužva, međutim, uskoro će morati shvatiti da su Stipine metode zastarjele i da više ne prolaze te da se koristeći njima samo uvaljuje u dodatne probleme. Mate u selu ispočetka neće biti nimalo omiljen. Sa svojom revnošću i kažnjavanjem za svaku sitnicu će prilično nervirati seljake. Međutim, uskoro će morati shvatiti da tako ne ide pa će malo po malo biti sve skloniji kompromisima.


 

ŠTO ĆE SE DOGAĐATI S VEĆ NAMA POZNATIM LIKOVIMA:

Katarina je zajedno s Tomislavom odlučila investirati veći dio nasljedstva u hotel Đurin san, ali se u poslovanje hotela previše ne miješa, to je prepustila Mili. Obnovila je djedovu kuću u kojoj sretno živi s Damirom i postala seoska liječnica. Idilu seoskog života povremeno joj kvare samo njeni i Damirovi roditelji koji na nju rade pritisak da im što prije rodi unuče.

Damir je ostvario sve svoje snove. Osim što se „osamostalio“ pa sad živi svoju idilu s Katom, opet radi u šumi. U nekadašnjem parku otvorilo se lovište u kojem radi kao lovočuvar. Život mu kompliciraju, naravno, starci. Prije svega Zdenka koja se konstantno petlja u njegov i Katin život, kao da se ne može pomiriti da sada žive sami pa im se konstantno mota po kući, donosi hranu, čisti i tome slično.
Mile je napokon direktor. I to velebnog ugostiteljskog objekta, hotela Đurin san. Mile će davati sve od sebe da bi napunio hotel, unaprijedio njegovo poslovanje, ali kako je Marko izvodio većinu radova, problemi se pojavljuju iz dana u dan. Da li su to problemi sa strujom, neispravne instalacije vode, hotel je u konstantnim popravcima i radovima.

Stipe u novoj sezoni postaje šef osiguranja hotela 'Đurin san'. Kako u Oštrovac stiže novi mladi policajac, Stipe će naći zajednički jezik s njim i vidjeti u njemu mogućnost da ga poduči svojim starim policijskim trikovima.

Zdenka je potpuno fokusirana na Damira i Katu. Kao i svaka majka, pred svog sina jedinca uvijek postavlja još jedan zadatak koji on ima izvršiti. A to je u ovom slučaju – unuče. Ona će pokušavati sve kako bi Katu i Damir što prije nagovorila na dijete, a kada posumnja da možda imaju medicinskih problema, u pomoć će dozivati i seoske babe vračare kako bi „liječile“ mladi par što će izroditi niz nesporazuma i konflikata na relaciji s Katarinom.Sveto je postao predsjednik Odbora, a dućan prepustio Josipu. Izgrižen ljubomorom, i dalje se sukobljava s Milom, direktorom hotela, pri čemu Zdenkina prisutnost dodatno potpiruje sukob dvojice rivala. Sveto radi sve kako bi Mili zagorčao život i otežao poslovanje hotelu.

Barbara je i dalje učiteljica, jednako nabrušena na nove doseljenike. Ipak, u Sari vidi priliku za svoju školu te ju silom želi upisati u nju.

Diana i Josip žive u kući sa Svetom. Josip je preuzeo očev dućan, a Dijana radi ono što najbolje zna – frizira i uljepšava turistice.

Tomislav i Snježana su oženjeni, imaju dijete, žive u Zagrebu i povremeno svraćaju u Oštrovac; dio svog nasljedstva također su uložili u hotel i očekuju dio dobiti.

Ane je glavna kuharica u hotelu koja brani financijske interese Snježane i Tomislava te često dolazi u sukob s Mirandom. S vremenom se zbližava s Dariom i njegovim kćerima.

Krešo je još uvijek u procesu razvoda od svoje supruge Renate, ali ta procedura traje i traje. Krešo je u međuvremenu otvorio konzultantsku firmu za izvlačenje novca iz europskih fondova pa će se uskoro angažirati i oko nekih seoskih projekata. U selo svraća povremeno, uglavnom kad ima neki konkretan posao vezan za njihove projekte.

Milica se oštro protivila ulaganju u hotel, ali nije uspjela slomiti Tomislava i Snježu koji su ipak tu odlučili uložiti novce prvenstveno zbog Ane koja zajedno s Milom vodi hotel, u svojstvu domaćice.
Milica se zato konstantno petlja u rad hotela stvarajući tako Mili probleme i neprestano ulazeći s njim u konflikte. Ona je puna ideja kako unaprijediti poslovanje hotela, ali nailazi na konstantan otpor kod Mile koji ne voli da mu se, kao direktoru, itko miješa u posao.

Marku se činilo da mu život ne može biti bolji. Kćer mu je naslijedila velike novce, potom odlučila otvoriti hotel i njemu povjerila izgradnju istog. Sve je bilo idealno do otvaranje hotela kada je zbog njegovih neispravnih instalacija cijelo selo umalo stradalo pa je Kata morala platiti štetu, a tu je i Stanislav, prvi gost hotela koji je poginuo zahvaljujući tim istim neispravnim instalacijama. Višnja na toj točki napokon doživljava potpuni slom živaca i odlučuje se rastati od Marka tako da on doseljava kod Kate, i sada ima novu misiju – spasiti brak s Višnjom.