Milica otima Tomislava i kreće prema Oštrovcu. Kada shvati da će Tomislav uzeti milijun, Marko s Damirom i Katarinom sjeda u auto, jureći Tomislava i Milicu.

167. ep.

Milica otima Tomislava i kreće prema Oštrovcu. Kada shvati da će Tomislav uzeti milijun, Marko s Damirom i Katarinom sjeda u auto, jureći Tomislava i Milicu. No, 24 sata je isteklo i Oštrovčani slave svoj milijun. Mile i Sveto odlaze s odvjetnikom po novac. Odvjetnik se polakomi i traži proviziju, no Oštrovčani ga glatko odbiju.

Na odmorištu uz cestu, Sveto sretne Vjeku i Mrkog te se prepadne da su oni čuli za novce. Mile mu pomogne da ih se riješi i na trenutak ostavlja odvjetnika s novcima. Kad dođu u selo, advokat brzo odlazi, a seljani se posvađaju oko novaca. Sveto je da se nešto ostavi i za "troškove", tj. njih, Barbara ima u vidu uređenje škole, Ane, Stipe i Mile su da se novci vrate Došenima po dogovoru. Damir, na Zdenkinu inicijativu, isprosi Katarinu. Katarinina vijest uspije smiriti novi sukob između Marka i Milice, a Višnja priređuje feštu.

Tomislav uživa u ulozi heroja sela. Mladi su mu posebno zahvalni, pa on malo preuveličava svoju gestu. Zabrinut je zbog Miličine reakcije. Kada seljani shvate da je odvjetnik u bjegu s njihovim novcima, svi se mobiliziraju. U potjeru se uključuje i inspektor Rakić, koji presretne odvjetnika koji pobjegne u šumu pješice. Rakić službeno podijeli informacije Vjeki i Mrkom. Sad su svi u lovu. Odvjetnika okruže, s jedne strane Oštrovčani, s druge Krasinčani. No, na iznenađenje sviju, on se baca niz liticu...

 >>>> Kud puklo da puklo, 2. lipnja