Milica spašava sina od prisilnog braka i odvodi ga kući. Istovremeno Snježana očajava, a Tomislava muči grižnja savjesti što je okrenuo leđa Snježani i svojem djetetu.

125. Ep.

Milica spašava sina od prisilnog braka i odvodi ga kući. Istovremeno Snježana očajava, a Tomislava muči grižnja savjesti što je okrenuo leđa Snježani i svojem djetetu. Milica pokušava potplatiti Snježanu kako bi oslobodila Tomislava odgovornosti za dijete.
Don Ante se vraća u Oštrovac s namjerom da ponovno ukrade kuglu, a Stipe i Mile ga zatiču na djelu. Želeći ga otjerati, Stipe aktivira dinamit. No, njegov pothvat pođe po zlu – kugla je uništena, a don Ante umalo ubijen. Svi snovi su propali i Mile bježi pred zakonom, dok mu je inspektor Rakić za petama. Nije uspio riješiti kaznu za ustrijeljenog medvjeda, a ni ratu kredita. Mučen glađu, Mile dolazi kući odakle jedva izmakne inspektoru. Zdenka ga zaštiti i on uspijeva pobjeći u šumu. Stipe mu pravi društvo i pokušava ga odgovoriti od bijega, ali Mile je tvrdoglav. Nakon noći provedene u šumi, Mile ne može više izdržati i naručuje od Zdenke svoju omiljenu hranu..

>>>> Kud puklo da puklo, 8. travnja