Don Ante otkriva da Oštrovčani snimaju film o njemu i saznaje za njihove namjere. U međuvremenu, film je snimljen i predan Zokiju u ruke.

148. ep.

Don Ante otkriva da Oštrovčani snimaju film o njemu i saznaje za njihove namjere. U međuvremenu, film je snimljen i predan Zokiju u ruke. Barbara nagovara Mirka da ona preuzme brigu oko Zokija, no Mirko ne želi pristati pa se Barbara odlučuje na drastične mjere - zaključava Mirka u župni ured te sa Zokijem i Milom odlazi na kolodvor u Zagreb, odakle će nastaviti prema Rimu. Bijesni don Ante dolazi za njima u Zagreb. Iskoristi Barbarinu i Milinu nepažnju te otima Zokiju ruksak s filmom. Dok su seljani očajni jer im je plan propao, Barbara sa Zokijem odlazi u Vatikan.

Nakon što je Oliver pohvalio Snježanin rad, Tomislav se boji da bi ga Snježana mogla ostaviti i otići u Zagreb graditi karijeru ako za to sazna pa dvoji oko toga što učiniti. Ipak, odluči se reći joj istinu. Pomalo raznježen, istovremeno ju i zaprosi. Snježana pristaje udati se za Tomislava te oboje javljaju svojim obiteljima da se žene. Ane konačno prihvaća i blagoslivlja Snježanin brak, a Marko i Milica, poneseni emocijama napiju se do besvijesti.

>>>> Kud puklo da puklo, 6. svibnja