Mirko je i dalje ljutit na Milu i Stipu i zahtijeva od njih da se ispričaju biskupu. Pošto je nakon buđenja iz nesvijesti, don Ante naišao na nerazumijevanje kod biskupa koji Oštrovčanima ništa ne zamjera i, zapravo ih hvali, odluči posegnuti za radikalnim mjerama.

73.ep - 29. prosinca

Mirko je i dalje ljutit na Milu i Stipu i zahtijeva od njih da se ispričaju biskupu. Pošto je nakon buđenja iz nesvijesti, don Ante naišao na nerazumijevanje kod biskupa koji Oštrovčanima ništa ne zamjera i, zapravo ih hvali, odluči posegnuti za radikalnim mjerama. Nagovara Barbaru da na svečanoj zakusci, proglasi Mirka ljubavnikom Katarine Došen. Biskup odluči provesti istragu. Unatoč Mirkovom otporu pretresaju mu ured i pronalaze ljubavna pisma.

U međuvremenu, Diana, Damir, Josip i Snježana, kreću u akciju spašavanja Mirka. Planiraju provaliti Don Anti u kuću i ukrasti laptop. Nakon neprospavane noći Josip uspijeva probiti don Antinu šifru, ali to ne odgovara Barbari koja se boji da na tom laptopu neće pronaći informacije o njihovom dogovoru. Kao, slučajno, prolijeva laptop sokom i uništava ga.

Tomislav je pak zaključio da što više seljana Katarina liječi, to oni imaju više hrane. Nakon što ih Zdenka fino počasti jer je Katarina spasila biskupa, odlazi s Krešom u Svetin dućan i, unatoč Krešinom otporu, prolijeva ulje kako bi se netko poskliznuo. Na to naleti Snježana i pada. Tomislav je vodi Katarini, zbog grižnje savjesti i taman kad pomisli da se izvukao, u kuću im stižu ljutiti Sveto i Ane. Sveto je, naime, otkrio da su oni prolili ulje, a Ane im se zaprijeti da će zvati policiju ako ne prijave boravište u Oštrovcu. Velečasni Mirko je u nevolji, don Ante čita podmetnuta pisma biskupu Andriji i publici.