Josip pokuša oraspoložiti depresivnog Svetu tako što mu namjesti štand na cesti s proizvodima koje je kupio novcem posuđenim od Mirka. No, Sveto to doživi kao uvredu.

165. ep.

Josip pokuša oraspoložiti depresivnog Svetu tako što mu namjesti štand na cesti s proizvodima koje je kupio novcem posuđenim od Mirka. No, Sveto to doživi kao uvredu. Želi samo da ga svi puste na miru da umre.

Katarina pokušava nagovoriti obitelj da dopuste njoj i Tomislavu da napuste Oštrovac kako bi selu pripao novac koji bi im seljani, nakon što namire dugove, vratili. Svi protestiraju, a posebno Tomislav. Kada sazna da Tomislav ne želi pristati na Katin plan, Snježana se posvađa s njim i traži razvod. Ane na to poludi, nije mislila da će Snježa otići tako daleko. S druge strane, Milica podržava Tomislava u odluci i ne da mu da se slučajno predomisli, dok Katarina uspijeva nagovoriti Višnju da prijeđe na njenu stranu.

Mile i Stipe su svjesni da ne mogu ništa napraviti bez Tomislava pa zamole Svetu i Josipa za pomoć. Sveto je dobio zadatak da nagovori Mirka da pozove Milicu i Marka na razgovor, a Josip da namami Tomislava iz kuće kako bi ga oteli. Sveto svoj dio plana odrađuje te zaključava Milicu i Marka u župni ured.

>>>> Kud puklo da puklo, 31. svibnja