Damir stvara u brvnari romantičnu atmosferu sa stolom za dvoje. Katarina dolazi, ali Damira nema – zastao je u selu jer su se upravo pojavili ovršitelji s inspektorom Rakićem na čelu.

163. ep.

Damir stvara u brvnari romantičnu atmosferu sa stolom za dvoje. Katarina dolazi, ali Damira nema – zastao je u selu jer su se upravo pojavili ovršitelji s inspektorom Rakićem na čelu. U međuvremenu, Zdenka uspije nagovoriti Svetu da se i on pridruži Ružinom ispraćaju. I dok su svi na sprovodu, nitko nema pojma što se događa. Damir žuri obavijestiti selo da su im kuće u opasnosti.

Rakić je s ovršiteljima stigao u selo kako bi deložirao obitelji Gavran, Tepavac i Murgić. Mile je van sebe, ne da na svoju kuću. Rakić pokušava upasti kod njega, ali mu Mile prijeti da će prije umrijeti nego napustiti kuću. Damir ga pokušava urazumiti jer shvaća da je gotovo. Papiri su tu, ne preostaje im ništa drugo nego da se predaju, a kasnije pokušaju platiti dug i vratiti kuće. Očajni Mile popusti. Damir ne može gledati svoju poraženu obitelj pa od Josipa traži broj od Srećka.


>>>> Kud puklo da puklo, 27. svibnja