Sveto uspijeva odvesti babu Maru iz Miline kuće. Nakon prvotnog zadovoljstva što će dobiti njenu mirovinu, slijedi šok: baba Mara ne misli štedjeti i očekuje svaki dan fino meso teletine za ručak.

156. ep.

Sveto uspijeva odvesti babu Maru iz Miline kuće. Nakon prvotnog zadovoljstva što će dobiti njenu mirovinu, slijedi šok: baba Mara ne misli štedjeti i očekuje svaki dan fino meso teletine za ručak. Sveto shvaća da neće ništa zaraditi na njoj. Pokušava joj sakriti zubalo kako bi jela samo juhe, ali ga razotkrije Barbara. Ogorčena Mara shvati što se događa i odlučuje otići iz Svetine kuće.

Biskup Andrija nudi Mirku unaprijeđenje u vikara, pošto je don Ante izbačen iz igre. Mirko pristaje.
Mile poludi kada ugleda izudaranog Damira i kreće ga osvetiti. Sa Stipom odlazi u Krasinac, gdje pred krčmom čekaju da se pojave Vjeko i Mrki, u namjeri da ih namlate. Ova dvojica ubrzo izađu s pojačanjem, a Mile i Stipe se daju u bijeg. Sklonište nalaze u župnom uredu. Krasinčani se pojave u Oštrovcu i traže od Mirka da pusti Milu i Stipu. Mirko izlazi pred njih u namjeri da smiri situaciju, ali sve eskalira u sukob. Biskup Andrija svjedoči Mirkovoj tučnjavi i ljutito povlači ponudu da Mirka unaprijedi u vikara.


>>>> Kud puklo da puklo, 18. svibnja