Nakon što ga Snježana 'obradi', Tomislav, na Svetin užas, postavlja Milu za nadglednika. I dok Katarina i Damir čuvaju kotao i prave rakiju, te se opet povezuju kroz svoje karakteristično zezanje, Mile vodi nezainteresiranog Tomislava u posjet pilani.

109. ep. - 17. ožujka

Nakon što ga Snježana 'obradi', Tomislav, na Svetin užas, postavlja Milu za nadglednika. I dok Katarina i Damir čuvaju kotao i prave rakiju, te se opet povezuju kroz svoje karakteristično zezanje, Mile vodi nezainteresiranog Tomislava u posjet pilani. Katarina i Damir su u panici da bi njihova destilerija mogla biti otkrivena. Ipak, uspijevaju odvratiti pozornost Mili i Tomislavu od pecare tako što ih ovi uhvate kako se ljube pa brzo odlaze da bi im dali privatnost.
Josip konfrontira Barbaru vezano uz Dijaninog oca, no ona ga moli da šuti o pravoj istini. Josip odluči Diani reći sve, ali ga u tome spriječi Ljubo, koji ga privodi u stanicu zbog krađe krumpira i novca iz Svetinog dućana. Ljubo saznaje od Josipa za čitav plan pecare i pridružuje se ekipi. Josip otkriva Diani da joj je Srećko otac. Diana je ljuta na Barbaru. Upoznaje se sa Srećkom.
Mile uspije Tomislavu napuniti glavu o prednostima pilane. Tomislav zove Milicu, koja dolazi iz Zagreba i napada sina zbog nesposobnosti. Nju ne zanima pilana nego želi da mještani što prije posijeku stabla, da bi ona zgrnula laku lovu. Milica optužuje Snježanu da je manipulatorica koja je Tomislavu sugerirala Milu kao nadglednika te o tome obavještava ljutitu Anu.